SIBIU 2007
  4 septembrie
  5 septembrie
  6 septembrie
  7 septembrie
  8 septembrie
  Mesaj final
  Articole
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Sinodul diecezan


 CEA DE-A III-A  ADUNARE ECUMENICĂ EUROPEANĂ 

Salut al Eminenței sale cardinal Josip Bozanic, vicepreședinte al CCEE

Sunt foarte bucuros să mă aflu aici cu voi în această piață minunată din Sibiu și să vă salut în numele Consiliului European al Episcopilor.

Dragi prieteni din Sibiu și din România, am venit aici să împărtășim viața noastră. Noi știm tragediile prin care ați trecut, chiar și nu demult, și dificultățile care sunt în țara voastră legate de diversitatea istoriei, culturilor, limbilor și confesiunilor creștine; dar noi mai știm că țara dumneavoastră are o chemare unică asemenea unei punți de dialog între lumea latină și cea orientală. Deseori auzim în diferite orașe din Europa că România ar putea fi un martor al modului în care creștinii se iartă unii pe alții, sunt concilianți și se iubesc între ei. Vă mulțumim, mai ales, pentru mărturia voastră și devotamentul față de cuvântul lui Cristos.

Dragi prieteni din fiecare țară europeană, noi suntem aici în primul rând și mai ales ca să-l întâlnim și să-l celebrăm pe Cristos, lumina care strălucește deasupra tuturor și speranța de reînnoire și unitate în Europa. Aceasta este tema pe care am ales-o pentru adunarea noastră ecumenică.

În aceste zile împărțim marea responsabilitate de a înfrunta marile provocări ale Europei și ale lumii cu lumina care vine din evanghelie. Dacă în aceste zile îl întâlnim pe Cristos și trăim dragostea pe care el a adus-o pe pământ, vom avea ce transmite mai departe când ne întoarcem în țările noastre, duminica viitoare: vom putea spune oamenilor că s-a întâmplat ceva nou aici la Sibiu.

Harul lui Dumnezeu o să ne facă purtători ai acestei noi lumini în țările noastre, deși deseori suntem copleșiți de rutină când privim drumul spre ecumenism. Un înțelept a spus: "Este mai bine să aprinzi o lumânare decât să te plângi de întuneric". Este mai bine să devii martor al speranței decât să cazi în dispute și reproșuri care nu duc la nimic bun.

Noi știm cu toții că nu ne aflăm aici din întâmplare, dar ca răspuns al unei chemări care vine de sus. În aceste zile dorim să devenim o rețea ecumenică europeană puternică, ce ne poate susține în acest moment în istorie chiar și după întâlnirea de la Sibiu.

Fiecare dintre noi este chemat să fie un punct de legătură necesar în această rețea. Este foarte încurajator pentru noi să știm că în fiecare țară din Europa un lanț de rugăciune însoțește călătoria noastră și că mulți alții se roagă în ceruri pentru întâlnirea noastră.

Fie ca Duhul lui Cristos înviat să fie între noi în aceste zile.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat