Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 DOCUMENTE EPISCOPALE 

Mesajul pentru Ziua Tineretului de la Bacău

În pelerinaj spre Köln pentru a-l vedea pe Isus și a-l adora

Veniți să ne închinăm lui! (cf. Mt 2,2)

Dragi tineri,

În Duminica Floriilor toți tinerii din întreaga lume catolică s-au îndreptat spre bisericile lor ca să-l întâmpine pe Isus la intrarea în Ierusalim și să-și poată exprima voința de a-l însoți pe drumul său de jertfă și de iubire. Și noi, la Iași, precum și în toate comunitățile din dieceză ne-am bucurat să-l întâmpinăm pe Cristos, cântându-i: "Osana, Fiului lui David! Binecuvântat cel care vine în numele Domnului!", cum au făcut ucenicii, femeile sfinte, copiii și tinerii la intrarea în cetatea sfântă a Ierusalimului.

Toți ne-am străduit să participăm la Cina Domnului, să urcăm Calvarul, să ne apropiem de mormânt, ca apoi să-l întâlnim ieșind din mormânt, să-l ascultăm cum ne îndeamnă: "Nu vă temeți! Bucurați-vă! Mergeți și spuneți fraților mei să meargă în Galileea, acolo mă vor vedea. Iată eu sunt viu și sunt cu voi până la sfârșitul veacurilor!"

Pentru a avea un zel și mai mare și pentru a prinde și mai mult curaj în acest drum spre întâlnirea cu tinerii din întreaga lume, la care sunt așteptați la Köln, în Germania, Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea, cu iubirea și prețuirea ce o avea către cei tineri, le-a trimis un mesaj și o chemare specială ca un ghid și o lumină pentru a-l descoperi cu adevărat pe Cristos asemenea magilor și a-l adora, propunând ca meditație și moto cuvintele din Evanghelia după sfântul Matei: "Am venit să ne închinăm lui".

Dragi tineri,

Drumul vostru spre Ziua Mondială a Tineretului de la Köln trece prin Bacău "Fericitul Ieremia", unde sunteți invitați să faceți un popas sufletesc cu un scop bine definit: "Vrem să-l vedem și noi pe Isus și, găsindu-l, să ne închinăm lui".

Mă bucur să vă invit pe toți din toate parohiile diecezei, din diferitele voastre asociații, grupuri și școli să vă demonstrați a fi cu adevărat căutătorii lui Cristos, luminați de mesajul Sfântului Părinte și îndemnați de asistenții voștri spirituali să-l descoperiți pe cel care a venit pe pământ, s-a născut la Betleem, a dorit să fie prezent între oameni, s-a ascuns sub chipul pâinii și al vinului, a urcat pe tronul crucii, tronul iubirii, și a ieșit biruitor din mormânt.

Pe acest drum aveți o stea, o stea luminoasă, stella matutina - Maria, maica preasfântă, care vi-l poate arăta cu adevărat pe Fiul ei, cum l-a arătat magilor.

Dragi tineri,

Cu speranța că apelul Sfântului Părinte și apelul meu vă va găsi dispuși să-l întâlniți pe Domnul în pelerinajul vostru de credință spre Köln, la întâlnirea diecezană din ziua de duminică, 1 mai de la "Fericitul Ieremia" - Bacău, vă salut și vă invit, spunându-vă:

Grăbiți-vă să-l găsim împreună pe Cristos!
Veniți și luați lumină!
Veniți să-l adorăm împreună!

Iași, 31 martie 2005

Petru Gherghel,
episcop de Iași



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat