Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 DOCUMENTE EPISCOPALE 

Copiii, vlăstare în jurul mesei lui Cristos, apostolii de mâine

5 iunie - Ziua Copilului

Dragi copii,

Știm că ați ținut să celebrați împreună Ziua Copilului în Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus" din Iași.

Ne bucurăm pentru această inițiativă și vă felicităm.

Neputând lua parte personal la întâlnirea voastră, vă transmit un cuvânt de prețuire și un salut părintesc, împreună cu Preasfințitul Aurel și asistenții voștri spirituali, ce vă însoțesc în această zi.

Dragi copii,

Din nou gândul nostru se îndreaptă spre voi, cei care reprezentați în familie și în societate primăvara. Voi sunteți bucuria și speranța părinților voștri și anunțați întregii societăți zorii unor zile frumoase și binecuvântate.

Sfântul Părinte face mereu referință la voi și vă adresează cu bucurie cuvinte de prețuire și de mare speranță.

Cu aceeași dragoste vă îmbrățișăm și noi, episcopi și preoți, și vrem să vă repetăm acum la începutul lunii iunie că, pentru Biserica noastră, pentru societatea de azi și pentru familiile voastre, voi sunteți florile frumoase care trebuie să îmbucure vederea și inima tuturor celor care vă întâlnesc și vă văd.

Știm că toți mergeți zilnic la școală, că vă pregătiți pentru viață, că învățați multe lucruri folositoare de la învățătorii și profesorii voștri, completând și desăvârșind astfel ceea ce ați primit din familie.

Știm și ne bucurăm că, între materiile ce le aveți la școală, religia ocupă un loc aparte și că voi participați cu bucurie și cu folos la toate lecțiile propuse pentru a mări bagajul de cunoștințe despre Dumnezeu și făpturile sale.

Ne bucurăm când auzim că mulți dintre voi participați la olimpiade, în diferite faze, chiar și la cele naționale și internaționale.

Am luat act cu bucurie despre înscrierea și participarea voastră la olimpiada de religie la nivel diecezan și că ați obținut note frumoase, precum și premii și diplome de merit.

Vă felicităm pentru acest interes pe care-l arătați pentru a vă pregăti frumos pentru viață și pentru a-l cunoaște mai bine și a-l iubi pe Dumnezeu.

Știm, de asemenea, că mulți faceți parte din grupul ministranților și că slujiți la altar atunci când se celebrează sfintele Liturghii și alte acțiuni liturgice. Ne bucurăm mult de acest lucru și vă încurajăm să o faceți cu mare interes și bucurie pentru că așa ajungeți mai ușor lângă Dumnezeu, și puteți să faceți mai mult bine celorlalți colegi și frați de-ai voștri.

Ce frumoase cuvinte le adresează Sfântul Părinte preoților cu privire la ministranți în mesajul pe care l-a trimis anul acesta în Joia Sfântă, înainte de Paști.

Chemându-i pe toți preoții să aibă o grijă deosebită față de ministranți, care sunt o pepinieră de vocații la preoție, el îi numește pe copiii ce slujesc la sfânta Liturghie vlăstare în jurul mesei lui Cristos, pâinea vieții.

Dragi copii,

Iată titlurile de care voi trebuie să vă bucurați și cu care vă definește și se bucură să vă numească Sfântul Părinte: primăvara familiei și a societății, comoara părinților, vlăstare în jurul mesei lui Cristos, bucuria tuturor celor care vă întâlnesc la școală și la biserică.

Așa vrem să vă numim, să vă vedem și să vă întâlnim și noi, în familiile voastre, pe stradă, în societate și mai ales la altar lângă Isus, prietenul vostru.

Știm că la întâlnirea voastră de la Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus" din Iași ați dorit să analizați și să înțelegeți mai bine că și voi trebuie să fiți apostoli.

Ne bucurăm de această dorință a voastră, vă felicităm și vă dorim vouă și tuturor celor care vă însoțesc și vă asistă din Acțiunea Catolică binecuvântare de la Dumnezeu, îndemnându-vă: Înaintați plini de curaj în larg.

Voi sunteți bucuria și speranța Bisericii noastre.

Iași, 1 iunie 2004

Al vostru,
Petru Gherghel,
episcop de Iași



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat