Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 DOCUMENTE EPISCOPALE 

În așteptarea oaspetelui ceresc

Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului!

Orice sfânt face să strălucească frumusețea și sfințenia lui Dumnezeu în lume, așa cum vitraliile transmit în biserici frumusețea și culorile minunate ale soarelui. Sfântul Anton de Padova a făcut să strălucească între oameni frumusețea și minunățiile iubirii divine, nu numai în timpul vieții sale pline de iubire și zel, ci mai ales după moartea sa. El a făcut și face să ajungă între oameni milostivirea divină, frumusețea vieții dumnezeiești.

În Portugalia, în Italia, ca și în România, imaginea sfântului Anton îmbucură ochii și inimile oamenilor, vorbindu-le tuturor despre Dumnezeu și evanghelie. El este cunoscut și iubit peste tot, iar credincioșii, atât cei catolici, cât și frații ortodocși, îl caută, îl venerează și îl ascultă. Nu este biserică unde să nu existe, lângă altarul lui Isus și imaginea Maicii Domnului, icoana sau statuia sa. Orașele și satele îl venerează, îl iubesc și îl invocă. La această dovadă de iubire și de venerație atât de mare, sfântul minunilor nu se lasă mai prejos, el îi privește pe toți, îi ascultă, le împlinește cererile și îi umple de iubire către Isus, cel pe care l-a iubit și l-a urmat până la moarte.

Biserica noastră locală s-a bucurat să primească în vizită, în ultimii ani, imaginea Maicii Domnului de la Fatima, statuia Fecioarei din Nazaret, precum și moaștele altor sfinți. Acum, în anul Sinodului diecezan, avem o nouă mare bucurie: vizita sfântului Anton de Padova. Sfântul tuturor vine la noi, vine ca un mesager al iubirii și al păcii, vine să ne împartă daruri și, mai ales, să ne vestească într-un mod nou evanghelia. Moaștele sale, care se află conservate în bazilica din Padova, vor fi purtate în pelerinaj, în întreaga Românie, iar în Dieceza de Iași se vor afla între 8 și 22 iunie, pe un traseu stabilit de conducerea Provinciei "Sfântul Iosif" a Franciscanilor Minori Conventuali, în conlucrare cu păstorii locali și cu Ordinariatul de Iași.

Bucurându-ne de această "veste bună", mulțumim Ordinului Fraților Minori Conventuali, superiorului bazilicii "Sfântul Anton" din Padova și Provinciei Franciscane "Sfântul Iosif", pentru această inițiativă și, cu inimi pline de credință, îl așteptăm, pe pământul Moldovei și Bucovinei, pe oaspetele ceresc, dorind să-l primim între noi și să-i spunem: "Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului".

Iași, 25 martie 2004

Cu îmbrățișarea noastră arhierească,
Petru Gherghel,
episcop de Iași



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat