Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 DOCUMENTE EPISCOPALE 

Novum gaudium et spes nova!

Tuturor salutare și binecuvântare în Domnul!

Către toți slujitorii altarului și ai sufletelor,
către toate persoanele consacrate,
către toți fiii și fiicele Bisericii noastre,
către toți prietenii noștri și către toți cei de bunăvoință

În ziua de 12 mai s-a celebrat Cea de-a XXXVI-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale. "Internetul: un nou forum pentru proclamarea evangheliei" aceasta este tema aleasă de Sfântul Părinte pentru anul acesta. Sfântul Părinte face un apel de a intra cu mult curaj, fără teamă, în lumea Internetului, de a "înainta în larg" în acest nou for de dialog și întâlnire între persoane. Internetul prezintă oportunitatea extraordinară de a ajunge la lume direct. Misionarii pot să ajungă la aceia care trăiesc în națiuni a căror granițe sunt închise pentru preoți și călugări; contactele dintre oameni cresc, oferind "minunate posibilități răspândirii evangheliei" și se poate asigura instruirea și catehizarea continuă.

Înscriindu-ne și noi în dorința Bisericii și a Sfântului Părinte de a fi prezenți în noile mijloace de comunicare socială, vă facem cunoscut că începând cu 12 mai, Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale și Ziua Presei în Dieceza de Iași, este lansat și deschis oficial situl diecezei la adresa: www.ercis.ro, având aprobarea și binecuvântarea noastră. Acesta dorește să fie de real folos pentru activitatea pastorală a preoților și pentru problemele organizatorice ale diecezei. Este o modalitate de informare rapidă cu privire la evenimentele care au loc în viața diecezei și reprezintă o punte de legătură cu persoanele plecate departe de țară: informația și învățătura religioasă trec dincolo de granițele diecezei. Situl și comunicarea prin e-mail sunt foarte utile în procesul de desfășurare a Sinodului diecezan, proclamat și deschis oficial la 8 decembrie 2001: comunicarea cu centrul diecezan, comunicarea dintre parohii, centralizarea datelor și comunicarea rapidă a diferitelor mesaje, iar dispozițiile din partea episcopului vor putea fi mai ușor cunoscute.

Situl Diecezei de Iași este în dezvoltare. Acum el oferă informații despre dieceză, preoți, instituții, viață consacrată etc. Are o bibliotecă în care pot fi găsite cărți, documente și mesaje de la Vatican, o secțiune care reflectă viața Bisericii, cateheze, informații despre Sinod, articole istorice etc. În fiecare zi poate fi găsit un gând legat de lecturile de la Liturghie; sunt disponibile meditații și predici; "Lumina creștinului" și titlurile cărților prezente în Librăria "Presa Bună" pot fi consultate etc. Situl va constitui pentru toți o oglindă a realităților credinței noastre și a creșterii și maturizării spirituale.

Rugăm pe părinții decani să comunice părinților parohi și tuturor celor interesați despre prezența Diecezei de Iași în acest nou mijloc de comunicare. Totodată, rugăm pe toți preoții, călugării, călugărițele, reprezentanții instituțiilor și asociațiilor din dieceză să contribuie la dezvoltarea și menținerea la zi a sitului prin știri și fotografii din viața parohiilor, a congregațiilor, asociațiilor, care sunt de interes general. Sunt așteptate, de asemenea, sugestii și propuneri.

Îmi exprim recunoștința și mulțumirea pentru cei care au lucrat și au ajutat la dezvoltarea sitului: echipei și colaboratorilor mei de la Iași; firmei italiene 7Host.com, condusă de Michele Piscopo, pentru spațiul oferit, și, de asemenea, ipodiaconului Radu Capan de la Cluj, pentru munca pe care o depune la construcția și dezvoltarea sitului.

Ca episcop și păstor al diecezei, împreună cu episcopul nostru auxiliar, doresc tuturor celor care lucrează în mijloacele de comunicare socială (Internet, edituri, presă etc.), precum și celor care le folosesc, har și binecuvântare de la Domnul.

Iași, 25 iunie 2002

Petru Gherghel, episcop de Iași



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat