Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

8 decembrie: Sărbătoare pentru Acțiunea Catolică la Iași

Duminică, 8 decembrie, în catedrala din Iași, la 10 ani de existență în Dieceza de Iași, Acțiunea Catolică "Sf. Iosif" a făcut sărbătoare. Peste 300 de membri și simpatizanți însoțiți de asistenții spirituali au fost prezenți la sărbătoarea aniversară, care a fost marcată printr-o Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel.

Mihaela_CiobanuPr. Iosif Dorcu a ținut predica, iar păstorul diecezei i-a încurajat pe membrii Acțiunii Catolice. La finalul Liturghiei a vorbit președinta AC, Mihaela Ciobanu, s-a recitat împreună rugăciunea de reînnoire a angajamentului în AC și două persoane au dat mărturie despre ceea ce a însemnat Acțiunea Catolică pentru viața lor.

Parohiile participante au avut un reprezentant care a purtat o eșarfă cu numele parohiei. Ei au participat la procesiune și au stat în fața altarului.

Reprezentanti_ai_delegatiilor_prezenteDupă Liturghie a fost ora medie și un moment festiv. Au fost cântare, rugăciune și un tort mare de sărbătoare... Membrii și simpatizanții AC i-au cântat PS Aurel Percă un "La mulți ani!".

Evenimentul s-a înscris în cadrul Sinodului diecezan în curs de desfășurare, continuând seria manifestărilor legate de caracterul jubiliar al acestui an: ștafeta rugăciunii (13 februarie - 23 martie), întâlnirea de la Gioseni (2-4 august) etc.

Ce este AC? Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" este o asociație de laici care se angajează la realizarea scopului apostolic general al Bisericii, în mod liber, în formă comunitară și organică și în directă colaborare cu ierarhia Bisericii.

În mod oficial, AC din Dieceza de Iași a luat ființă la 8 decembrie 1992, când în nouă parohii din dieceză tinerii și-au exprimat dorința de a se angaja și de a se dedica slujirii aproapelui, în Biserică, în fața părintelui paroh și a comunității. (Cele nouă parohii sunt: Iași, Bacău "Sfântul Nicolae", Bacău-Izvoare, Pașcani, Roman, Săbăoani, Gheorghe Doja, Adjudeni, Tămășeni).

Pr. Cornel Cadar


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat