Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Coperta_revistei2 decembrie: "Lumina creștinului" pe luna decembrie

A ieșit de sub tipar revista "Lumina creștinului" pentru luna decembrie. Fiind ultima lună a anului calendaristic, dar prima a anului liturgic, revista beneficiază de o copertă color, care ne introduce deja în atmosfera Crăciunului.

Pagina a doua se deschide cu un articol intitulat "Fii ai luminii", o meditație pe tema raportului dintre om și Dumnezeu, ce poartă semnătura monseniorului Anton Despinescu.

Prin scrisoarea pastorală de Crăciun, care începe în pagina a treia, PS Petru Gherghel adresează tuturor credincioșilor aflați în grija sa pastorală un mesaj de bucurie, speranță și încredere vorbind despre semnificația Nașterii Domnului, subliniind, totodată, și importanța acestui eveniment din prisma Sinodului diecezan aflat în desfășurare de exact un an în urmă.

Pagina a șasea găzduiește un articol care îl prezintă pe Sfântul Părinte în vizită la Parlamentul Italiei.

Aniversarea a 10 ani de prezență în România a Surorilor Milostive al Sfântului Carol Borromeu este subliniată în pagina a șaptea, unde găsim și o casetă ce conține câteva date din istoria acestei congregații.

Paginile opt și nouă prezintă vizita PS Petru Gherghel din perioada 12-28 noiembrie la românii din Italia. Este vorba despre un interviu realizat de pr. Iosif Dorcu.

Pr. dr. Ștefan Lupu relatează în pagina a zecea despre întâlnirea reprezentanților tuturor Bisericilor creștine din România, ce s-a desfășurat la Suceava, în vederea pregătirii unui martirologiu comun dedicat martirilor creștini din secolul al XX-lea în România.

În pagina 11 apare o scurtă descriere istorică a localității Valea Seacă, punându-se accentul pe viața religioasă din această așezare.

În pagina 12, sub titlul "Martirii și mărturisitorii", sunt prezentate aspecte de la întâlnirea din 7 noiembrie, de la sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București, a delegațiilor episcopilor din toată țara, cu scopul evaluării stadiului proceselor de beatificare a slujitorilor lui Dumnezeu.

În pagina 13 se prezintă temele care vor fi tratate în cadrul următoarei perioade a Sinodului diecezan.

La rubrica "Pentru familii" găsim o experiență intitulată "Pânza de păianjen".

În paginile 15-16 continuă istorioara morală "Răzbunarea mercedarului" și rubrica "Așa răspund copiii".

În paginile 17-19 suntem introduși, prin intermediul unor creații lirice, în atmosfera Crăciunului.

Pr. Pavel Chelaru prezintă, în pagina 20, vizita pe care a întreprins-o, sub conducerea ep. Aurel Percă și alături de părintele Anton Dancă, la preoții misionari români din localitatea Maikona (Kenya, Africa).

Știrile interne și externe din viața Bisericii sunt prezentate succint în paginile 21-23. Pagina dedicată "Curierului juridic" tratează despre proprietate și despre grațiere. Poșta redacției, sugestiile pentru darurile de Crăciun, "Noutăți editoriale" și rebusul încheie revista.

Toate sunt o invitație la lectură. O parte din articolele din revistă se pot găsi și pe acest site la secțiunea "Biblioteca".

Vă dorim lectură plăcută!

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat