Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

23 noiembrie: O zi împreună la Faraoani

Ziua de sâmbătă, 23 noiembrie, la prima vedere pare că a fost o zi obișnuită, dar pentru aproape 100 de tineri și adulți din Acțiunea Catolică a fost o zi extraordinară, o zi de care își vor aminti cu drag pentru că în acea zi de sâmbătă s-au întâlnit la Faraoani, sub deviza "O zi împreună", tineri și adulți, membri și simpatizanți ai Acțiunii Catolice, din comunitățile: Bacău "Sfântul Nicolae", Bacău "Sfânta Cruce", Moinești și, desigur, din Faraoani.

Dimineața, după ce a avut loc prezentarea grupurilor, pr. Cornel Cadar, răspunzând invitației noastre, ne-a vorbit despre rolul pe care îl are Acțiunea Catolică, și anume acela de a împiedica degradarea omului, promovând adevăratele valori umane și creștine, prin care creștinul poate fi un om adevărat. Rugăciunea, și în special Rozariul, în care medităm misterele răscumpărării noastre, este necesară pentru ca omul să rămână om și să înainteze pe calea perfecțiunii spre Dumnezeu.

După masa de prânz, la care s-au savurat și delicioasele sărmăluțe de Faraoani, tinerii și adulții din Acțiunea Catolică au făcut un schimb de experiență. Fiecare grupă din Acțiunea Catolică din cele patru comunități a expus, prin scenete și cuvinte, toate activitățile pe care le desfășoară în Acțiunea Catolică în cadrul celor patru laturi: liturgic, caritativ, formativ și recreativ. Din acest moment însemnat al zilei am avut de învățat cu toți, unii de la alții.

Seara am participat la sfântul Rozariu și la sfânta Liturghie, mulțumindu-i bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să organizăm o asemenea întâlnire din care am avut numai de câștigat.

A fost o zi extraordinară în care ne-am simțit ca într-o adevărată familie.

După cină, fiecare s-a întors acasă cu inima plină de bucurie și cu dorința de a lucra mai intens în cadrul Acțiunii Catolice spre mai mare slavă a bunului Dumnezeu.

Felicia Antal Negru


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat