Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

31 octombrie: Zi specială de rugăciune la Iași

În catedrala din Iași, la inițiativa părintelui paroh Iosif Dorcu, s-a organizat o zi specială de rugăciune. Aceasta a început miercuri seara, 30 octombrie (după Liturghia de la ora 18.00), și a durat până joi seara, 31 octombrie. În biserică s-a recitat în mod continuu, 24 de ore, Rozariul.

Din jumătate în jumătate de oră au fost grupuri care s-au rânduit pentru a conduce această rugăciune. Cei care au dorit să conducă un Rozariu s-au înscris din timp.

Rând pe rând s-au rugat tinerii din diferite asociații, călugări și călugărițe, familii, adulți, pensionari. Începând cu ora 21,00, de exemplu, după tineri, care au participat într-un număr mare, rugăciunea Rozariului a fost condusă de o tânără familie, iar în a doua parte a nopții de o tânără din Sudan și apoi de o femeie oarbă; la ora 5.00 a sosit din nou un grup de tineri. Prezenți la diferite ore pentru a conduce rugăciunea, în afară de părintele paroh, au fost și părinții colaboratori: Marcel Blaj și Fabian Doboș. Ziua de rugăciune specială, dedicată Rozariului, a fost și ca "o acțiune în cadrul Sinodului diecezan, o rugăciune pentru o bună reușită a acestui Sinod", a spus parohul comunității din Iași.

Ziua de rugăciune a fost organizată și pentru a marca începutul anului Rozariului și încheierea lunii octombrie.

Începând cu ziua de 16 octombrie a fost declarat oficial, de către Sfântul Părinte, anul dedicat sfântului Rozariu. În aceeași zi a început și al XXV-lea an al pontificatului său. Papa are încredere că Rozariul este cel mai bun mijloc de a obține pacea în lume. În aceeași zi, printr-un document special, Sfântul Părinte a introdus cinci noi mistere: misterele de lumină (botezul lui Isus în Iordan, minunea de la nunta din Cana Galileii, predica lui Isus, schimbarea la față pe muntele Tabor, înființarea sfintei Euharistii la Cina cea de Taină). Aceste mistere se meditează joia, iar cele de bucurie sâmbăta. Cele de slavă rămân doar pentru miercuri și duminică.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat