Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

25 octombrie: Noi cărți în Editura "Sapientia"

La Editura "Sapientia" din Iași au apărut noi cărți:

  1. Virgil Nemoianu, Înțelepciunea calmă, 14x20, 142 pag., 40.000 lei.
    Această carte conține nouă dialoguri în cybernet purtat de Robert Lazu cu renumitul profesor român de la Washington D.C., Virgil Nemoianu, pe diferite teme de actualitate, culturale și religioase, naționale și internaționale. "Prin cartea Înțelepciunea calmă, citim în prefață, profesorul Nemoianu ne invită să pătrundem fenomenologic în esența acestei virtuți, din păcate astăzi prea puțin căutată sau stimată. Pe scurt, domnul profesor spune că există câteva componente ale înțelepciunii, care fac parte din ea precum coloanele unui templu: pe primul loc se află libertatea...; ar urma îndată cumpătarea...; ar fi apoi singularitatea...; de asemenea, înțelepciunea... conștiința faptului că omul este imperfect, neliniștit, năzuitor și muritor". Ca autor, editor sau traducător, Virgil Nemoianu a publicat 22 de cărți și circa 650 de articole. El a obținut licența în filologie la Universitatea București (1961) și doctoratul în literatură comparată la Universitatea California (1971). În prezent lucrează la studii despre perioada romantică și despre raportul între estetic și religios.

  2. Claudiu Dumea, Codul creștin al bunelor maniere, 14x20, 142 pag., 40.000 lei.
    Părintele Claudiu Dumea de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași prezintă în această carte reeditată principalele norme de conduită pe care trebuie să și le însușească slujitorii altarelor, dar și toți ceilalți care vor să fie "manierați". "Oamenii nu sunt întotdeauna manierați așa cum ar trebui să fie", este notat în prefață. De cele mai multe ori, în comportarea lor e mai mult aparență de politețe decât politețe. Mulți nu au nici măcar o idee exactă despre politețe; gândesc că ea constă, în primul rând, în a fi în ton cu moda, o caută în gesturi exterioare, pe când, în realitate, adevărata politețe trebuie să existe în sentiment, să se nască din inimă". Este un instrument de învățare a politeții. Aceasta "este o artă care nu se învață fără oboseală. E arta cea mai grea, deoarece este atât de ușor să fii nepoliticos. Puțini reușesc să și-o însușească perfect, fiindcă, în fond, nu este altceva decât un buchet de virtuți alese".

  3. Alois Bișoc, Sacramentele vieții creștine. Culegere de predici, 342 pag., 14x20, 60.000 lei.
    Această carte conține o serie de predici la sacramente pregătite de studenții de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași. Cartea poate deveni un important ajutor pentru cei care vor să cunoască mai multe despre teologia sacramentelor, ca și pentru cei care celebrează sacramentele și trebuie să facă o predică. Autorul își exprimă speranța ca predicile "să fie de folos nu numai preoților, ci tuturor creștinilor care doresc să mediteze și să aprofundeze sensul și valoarea sacramentelor, să pătrundă tot mai mult în realitatea lor de credință și de viață, pentru ca ele să nu mai fie numai o simplă practică externă și mecanică, ci celebrări conștiente, adevărate izvoare de har, semne ale prezenței și continuității misiunii lui Cristos în istoria oamenilor".

Cărțile de mai sus, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă

  • prin poștă: Librăria Presa Bună, Bd. Ștefan cel Mare, 26; 6600 - Iași;

  • prin fax: 0232/211527;

  • prin telefon: 0232/212003, interior 67: luni și vineri, orele 12.00-18.00; miercuri și joi, orele 8.00-14.00; marți, orele 8.00-12.00 și 16.00-18.00;

  • prin e-mail: cornel@mail.dntis.ro;

  • prin Internet: www.ercis.ro; www.catholica.ro


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat