Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

27 septembrie: Eveniment cultural la Onești

În ziua de 27 septembrie, în sărbătoarea Sfântului Vincențiu de Paul a avut loc sfințirea și inaugurarea Bibliotecii "Sf. Vincențiu de Paul" oficiate de pr. Iosif Păuleț, paroh. La eveniment au participat oficialitățile locale și mulți credincioși. "Biblioteca este și rămâne pentru om un adevărat tezaur de cultură, de formare și de informare, ce nu poate fi înlocuit de audio-vizual, așa cum sunt tentați unii să creadă. Cartea și audio-vizualul sunt cuceriri ale omului, fiecare însă cu rolul, locul și valoarea sa. Suntem chemați să ne bucurăm de ele, să le respectăm și să le folosim cu înțelepciune spre ridicarea și nu spre căderea noastră", a menționat pr. Iosif Păuleț în cuvântarea sa.

De ce a fost dedicată această bibliotecă sfântului Vincențiu de Paul?

În 1997, la Onești a luat ființă o asociație caritativă care poartă numele acestui sfânt ("SVP"). Mulți săraci, bolnavi, bătrâni, marginalizați și-au găsit și își găsesc alinare prin intermediul asociației.

Vrem ca alături de ajutorul material să oferim oamenilor și un ajutor spiritual, punându-le la dispoziție această bibliotecă. Suntem convinși că sfântul Vincențiu ne va ajuta să oferim oamenilor acest ajutor. "Înaintați în larg!", ne îndeamnă Isus prin glasul Bisericii noastre locale, prin glasul episcopilor noștri. Asta vrem să facem.

Astăzi, în România, cărțile sunt scumpe și lumea săracă. În plus, datorită răspândirii pe scară largă a audio-vizualului, oamenii citesc din ce în ce mai puțin, schimbând ierarhia pe scara valorilor, punând adesea în față precepte care de cele mai multe ori nu sunt fondate sănătos. Conștiința noastră de formatori, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, ținând cont și de posibilitățile financiare reduse ale multora, ne-a impulsionat să venim în ajutorul celor dornici de cunoaștere, deschizând această bibliotecă, în care predominante vor fi cărțile religioase.

Pr. Iacob Stolnicu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat