Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

23 septembrie: Voluntari la Lourdes

"A fost o experiență de neuitat! A fost minunat! Ceea ce am trăit în acele două săptămâni este greu de povestit! Pentru a înțelege miracolul apariției sfintei Fecioare Maria la Lourdes trebuie să trăiești acele emoții pe care le-am trăit noi și pe care ne este foarte greu să le povestim. Am putea spune că nu se poate povesti în cuvinte ceea ce am trăit la Lourdes!" Acestea sunt impresiile celor 24 de tineri ai Centrului Diecezan Caritas Iași care au lucrat ca voluntari timp de două săptămâni în perioada 1-14 septembrie, în Cite St. Pierre, un orășel de lângă Lourdes.

Totul a început cu un drum care a durat trei zile și trei nopți. Ajunși însă în Cite St. Pierre, toți am uitat de oboseală, fiind primiți într-o atmosferă de calm și pace. Acest orășel - Cite St Pierre - a fost construit în urmă cu 47 de ani, mai precis în anul 1955 la dorința sfintei Bernadeta.

Zilnic în Cite St. Pierre lucrează aproximativ 100 de voluntari. Tinerii din grupul nostru au lucrat fie la sala de mese, fie la spălat vase, fie în pavilioanele în care erau cazați pelerinii, pentru a face curățenie, pentru a primi și caza pelerinii, fie la întreținerea spațiilor verzi.

Grupul a avut bucuria de a recita în trei seri o parte din rozariu în limba română. Împreună cu părintele Isidor Iacovici, asistentul spiritual al grupului, am participat la celebrarea sfintei Liturghii în limba română la grotă.

Am uitat acolo grijile de acasă, am pierdut noțiunea timpului și ne-am lăsat cuprinși de acea bucurie de a trăi iubirea și slujirea față de aproapele. În Cite St. Pierre toți ne salutam, fără să ne cunoaștem, toți eram senini și cu zâmbetul pe buze. În Cite St. Pierre nu există neînțelegeri din cauza limbii pe care o vorbea fiecare, toți eram călăuziți de aceeași mamă Maria, care este una pentru toți oamenii, indiferent de naționalitate.

Mihaela Condac


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat