Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 


2-5 septembrie: Curs de formare la Pralea

În perioada 2-5 septembrie un grup de 92 de surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au făcut trei zile de formare în casa "Don Bosco" din Pralea.

Deschiderea s-a făcut în după-amiaza zilei de luni, 2 septembrie, ora 15.00. Fr. Juan Barrera din Congregația "Frații Școlilor Creștine" a prezentat conferința cu tema "Proiectul comunitar". Au fost discuții în grupuri mici (câte 6 surori) și apoi în grupuri mai mari (câte 12 surori). A doua zi, 3 septembrie, la aceeași oră a fost prezentată o altă conferință cu tema "Maturitatea afectivă" de către pr. Alberto Marson din Congregația "Misionarii Cuvântului Divin (Verbiții). În ultima zi, PS Aurel Percă a prezentat noul document al Sfântului Părinte papa Ioan Paul al II-lea despre Viața consacrată, apoi considerații teologice despre sfaturile evanghelice. Miercuri seara a fost prezidată în biserica parohială o sfântă Liturghie pontificală cu șase preoți și trei episcopi. Preasfințitul Petru Gherghel în cuvântul de la predică a scos în evidență importanța vieții consacrate, necesitatea ei în mileniul trei și străduința maximă în imitarea lui Cristos, mirele fiecărui suflet consacrat. După sfânta Liturghie sora Valeria, superioara generală, a primit decretul de funcționare a Grădiniței "Sfânta Familie" din Gherăești și numirea celor trei surori care vor activa la această grădiniță. Apoi a invitat toate surorile la deschiderea oficială din 12 octombrie. Tot miercuri seara sora Valeria a pus în discuție anumite probleme administrative și a încurajat surorile în munca și activitățile lor în dieceză.

Institutul are 158 de surori, 8 novice și 3 postulante. Activează în episcopie, în seminar, Chișinău, Austria, Băile Herculane, București, Italia, Israel și în 61 de parohii ale Diecezei de Iași.

Sr. Lenuța Băcăoanu


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat