Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

2 septembrie: "Păstorul rănit" - o nouă apariție editorială

Păstorul rănit
Daniel Ange, Ed. "Presa Bună", 2002, 10x14 cm, ISBN 973-8191-22-X, 196 p., 30.000 lei

"Dacă nu mai însemni nimic pentru ceilalți și nici pentru tine; dacă viața ta e nulă, făcută din rătăciri, halucinații, prăpăstii, atunci cartea aceasta este pentru tine și nu spune decât un lucru: ești iubit. Chiar dacă nu știi asta! Lasă-l să te întâlnească pe el, singurul care nu te lasă niciodată singur!
Mii de tineri au citit această carte înaintea ta. Fericirea lor datează din acea zi. În viața lor a intrat un prieten. O dată cu el, bucuria veșnică".
Așa începe această carte, o traducere din franceză făcută de Daniela Stoica. Este scrisă de Daniel-Ange; de paisprezece ani animă Școala de Rugăciune și de Evanghelizare "Jeunesse-Lumiere", care adună tineri din numeroase țări..

Mai mult de treizeci de grupuri (studenți sau liceeni) au pus în scenă textul cărții și l-au jucat în școlile lor, în teatrele din orașele lor, în închisori, spitale etc., chiar și în Africa Centrală. Dafrosa, o tânără ruwandeză, a fost asasinată mai degrabă decât să se lase violată, la puțin timp după ce a jucat piesa în școala sa (cf. Les Témoins de l'avenir, pag. 268). Persoanele cu handicap din Arche a lui Jean Vanier au jucat piesa la Bruxelles, cu ocazia celei de-a zecea aniversări a fundației..

"Nu o citi ca pe un roman - este notat în introducere. Nu încerca să te refugiezi în ea ca o realitate într-o aventură ficțională, proprie discursului literar. Această carte nu este așa ceva. Ți se propun aici realități autentice. Pe două niveluri de viață care se întrepătrund fără încetare: 1. Realitatea vieții cotidiene vizibile, realitate descrisă în cruditatea sa obiectivă, la suprafața lucrurilor văzute, auzite, trăite...; 2. Realitatea vieții spirituale - nu mai puțin cotidiană și actuală - redată într-un limbaj de o sobrietate poetică, singurul potrivit să exprime ceea ce există dincolo de lucruri"...

Câteva reacții la "Păstorul rănit"

  • Cântecul fluierului este pentru mine cel mai mare mesaj de iubire, de pace, de viață închinat lui Dumnezeu. Prin această muzică, Dumnezeu amintește care este izvorul vieții. Mă compar cu Emanuel și văd că sunt puncte comune.
    Este adevărat că Dumnezeu ne ajută să revedem trecutul vieții noastre, numai că noi nu suntem îndeajuns de cinstiți pentru a-l parcurge împreună cu el. Pentru că ne este rușine să-l privim în față. (Nathalie, 15 ani)

  • Este o carte de o blândețe uimitoare. Prin blândețea și sensibilitatea ei a făcut o breșă în ființa mea, chiar dacă eu nu rătăcesc drumul. Sau poate rătăcesc și nu știu. Prin această breșă au pătruns în mine aceste cuvinte: "Să am încredere". Să am încredere, chiar dacă nu înțeleg întotdeauna.
    Îl iubesc pe Dumnezeu, dar după ce am citit "Păstorul rănit" am plâns, realizând că nu îl iubesc de ajuns. Am înțeles că dacă te lași în grija lui Dumnezeu nimic nu mai este ca înainte. M-am simțit "ușoară" de parcă aș fi înțeles ceva unic: de parcă aș fi captat un mesaj pe care încă nu îl înțeleg. (Myriam, 16 ani)

  • M-a făcut să înțeleg obstacolele pe care Domnul le ridică în calea noastră. Trebuie să spun că lumea pe care am descoperit-o în carte și despre care îmi puneam rareori întrebări, îmi era destul de necunoscută: lumea de dincolo sau, alt fel spus, existența îngerilor; importanța Trinității și, mai ales, importanța Euharistiei. Acum asta este pentru mine Allegres.
    Înainte eram motor care trebuie băgat în priză, dar care nu funcționa. Cartea dumneavoastră a fost declicul care m-a băgat în priză și m-a pus în mișcare. Mă rugam..., dar îmi scăpa esențialul care, pentru mine, a devenit Euharistia. (Anita, 15 ani)

  • Am învățat că Dumnezeu ar face totul pentru a nu ne pierde. La început, fugim de el, dar apoi, după ce ne spune numele său și ajungem să-l cunoaștem mai bine, îl urmăm. (Irene, 14 ani)

  • Cartea "Păstorul rănit" m-a entuziasmat! Este evanghelia celor care se simt pierduți. Am citit-o fără să o las din mână, plângând, țipând toată seara. (Thérese, 67 de ani)

  • În fața iubirii lui Cristos am simțit toată mizeria vieții mele. (Alain, 22 de ani, deținut)

  • "Păstorul rănit" a marcat începutul convertirii mele. (Odile, 34 de ani)

  • Sunt aproape zguduit de asemănarea frapantă dintre viața lui Emanuel și cea pe care am dus-o eu până acum. (Marc, 20 de ani, deținut)

  • Cum să exprim influența, repercusiunile profunde ale acestei cărți, impactul ei în viața mea? A devenit tovarășa mea... O citesc... și o recitesc... și nu din scoarță în scoarță... un pasaj ajunge să mă hrănească... Îl rumeg... Îl savurez.
    Da, minunată carte care "nu este un roman", nici vorbă... Ea trebuie citită cu inima, cu o inimă rănită. Pentru că sunt puse în discuție, în lumina adevărului, realități adevărate. Povestirea aceasta se citește dinăuntru, ca o întâlnire. De altfel, o întâlnire imposibil de evitat... cu Păstorul Divin. Chiar dacă la început nu iei această carte în serios, tot aici ajungi... Nu poți fugi de Întâlnire... Te lași îmblânzit... te lași recunoscut... (Sora M. Louise)

Atât cartea de mai sus cât și altele, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă:

  • prin poștă: Librăria Presa Bună, Bd. Ștefan cel Mare, 26; 6600 - Iași;

  • prin fax: 0232/211527;

  • prin telefon: 0232/212003, interior 67: luni, miercuri și joi, orele 8.00-14.00; marți, orele 12.00-18.00; vineri, orele 8.00-12.00 și 14.00-16.00;

  • prin e-mail: cornel@mail.dntis.ro;

  • prin Internet: www.ercis.ro; www.catholica.ro.

În prețurile specificate nu sunt incluse taxele poștale. Eventualele modificări ale prețurilor, precum și apariția lucrărilor aflate în pregătire, vor fi anunțate prin intermediul revistei "Lumina creștinului". Înainte de a comanda cărțile dorite vă puteți interesa prin telefon de noile modificări de prețuri sau puteți să primiți la cerere noul pliant.


 

lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat