Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

17-18 august: Vizită canonică la Luizi-Călugăra.

Această parohie, aflată în vecinătatea orașului Bacău are 1.600 de familii cu 6.100 de credincioși. Asistența pastorală este asigurată de părinții franciscani, care constituie și conventul franciscan format din: pr. Eugen Blăjuț, paroh și guardian al conventului, preoții vicari: pr. Gheorghe Pișta, pr. Cristian Pal, pr. Manole Ioan Șerban; din comunitate mai fac parte: pr. Iosif Budău, pr. Iosif Pal, pr. Eugen Ghiuzan, pr. Alexandru Gabor.

Vizita canonică a început sâmbătă, 17 august, cu sfânta Liturghie solemnă, în cadrul căreia 12 surori din Congregația Franciscanelor Misionare de Assisi au depus voturile perpetue. După-amiază, Preasfințitul s-a întâlnit cu autoritățile civile, după care a vizitat Casa "Sfântul Anton" a surorilor din Institutul "Sfânta Maria", în care funcționează o grădiniță, și casa Surorilor Franciscane Misionare din Assisi.

Duminică, 18 august, Preasfințitul a participat la sfintele Liturghii pentru copii și pentru tineri. "Voi sunteți primii care trebuie să vestiți iubirea lui Dumnezeu... Prima Liturghie de duminică, celebrată pentru voi, dragi copii, vă cheamă să purtați această iubire a lui Dumnezeu în familiile voastre, în acest al treilea mileniu, a spus episcopul. Tinerilor le-a reamintit chemarea Sfântului Părinte adresată lor la Toronto: "Voi sunteți sarea pământului, voi sunteți lumina lumii".

La sfânta Liturghie de la ora 11.00, i-a îndemnat pe toți credincioșii, atât cei prezenți cât și cei care erau acasă și se aflau în comuniune prin intermediul stației radio, "să înainteze cu mult curaj în larg", "să păstreze cu tărie credința și iubirea pe care au primit-o de la înaintașii lor, pentru ca să fie în noul mileniu adevărați mesageri ai iubirii lui Dumnezeu față de oameni".

După sfânta Liturghie a avut loc întâlnirea cu membrii comitetului bisericesc. În acest context episcopul i-a îndemnat să promoveze în cadrul comunității inițiativele și temele propuse în această perioadă de pregătire a celebrării Sinodului diecezan.



La ora 17.00, înainte de sfânta Liturghie, după ce i-a felicitat pe cei veniți la sfânta Liturghie în biserica din cartierul Osebiți, i-a îndemnat să rămână mereu aproape de biserică, asigurându-i că, în mijlocul furtunilor și valurilor, Cristos continuă să rămână în barca Bisericii și a sufletelor noastre pentru a ne aduce pace și liniște.

Pr. Mihai Pătrașcu
 


lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat