Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 
Voturi la Pralea

La jumătatea distanței dintre Adjud și Onești, pornește un drum care conduce spre localitatea Pralea, un sat situat în inima munților, între păduri, într-o zonă pitorească de vis. Aici s-a construit în ultimii ani casa Don Bosco, o casă potrivită pentru exerciții spirituale și pentru liniștirea sufletului. În perioada 10-15 iulie, aici la Pralea au făcut exerciții spirituale 60 de surori din Institutul Diecezan, "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". Predicator a fost părintele Iosif Enășoaie, actualmente spiritual pentru creștinii catolici români din Roma (Italia).

În sărbătoarea Sfintei Maria de pe muntele Carmel (16 iulie), 11 din aceste surori au reînnoit voturile pentru un an, iar o sora, Veronica Călugăru (din Săbăoani) pentru trei ani. Celebrantul liturghiei a fost Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, iar voturile au fost pronunțate în fața Sorei Superioare, Valerica Doboș. Surorile care au reînnoit voturile pe încă un an sunt: Sr. Cecilia Pușcașu (din Vladnic), Sr. Monica Fabian (din Ciugheș), Sr. Irina Farțade (din Cleja), Sr. Alina Ignat (din Pustiana), Sr. Veronica Olaru (din Berzunți), Sr. Olga Bartic (din Oțeleni), Sr. Ana Frona (din Adjudeni), Sr. Irina Lazăr (din Frumoasa), Sr. Emilia Lazăr (din Frumoasa), Sr. Iuliana Sulteș (din Săbăoani), și Sr. Cristina Antal ( dinTămășeni).

Subliniem faptul că aceste surori răspund, prin vocația lor, direct cerințelor episcopului diecezan. Pot fi întâlnite fie în parohii, fie la Seminar sau la Episcopia din Iași. Aria de activitate a acestor surori a început să se diversifice. Multe dintre ele se implică în activități caritative, în învățământul religios sau la alte acțiuni pastorale și liturgice. Surorilor, care au spus încă o dată DA lui Isus, le dorim să aibă parte de mult har și binecuvântare în urmarea chemării lor.

Sr. Lenuța Băcăoanu

Evenimentul este prezentat și la secțiunea "Album foto".
 


lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat