Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Almanahul Presa Bună 2002

O lucrare mult așteptată a văzut în sfârșit lumina tiparului: Almanahul "Presa Bună" 2002. Într-o tradiție a Diecezei Romano-Catolice de Iași, acest Almanah este editat an de an, oglindind anul trecut, și oferind hrană și informații utile pentru anul în curs.

Realizarea acestui Almanah a fost cu siguranță o muncă de mari proporții, în strângerea informațiilor și așternerea lor în pagină. În prefață, Episcopul Petru Gherghel al Diecezei de Iași, apreciază acest efort dorind "tuturor celor ce lucrați în domeniul presei și al informațiilor mult curaj, multă inspirație în tot ceea ce propuneți și scrieți". Preasfinția Sa își încheie cuvântul cu un apel - ecou al îndemnului Sfântului Părinte - și o binecuvântare: "Înaintați în larg, iar pentru aceasta vă împart tururor binecuvântarea arhierească".

Almanahul respectă în general structura cu care ne-a obișnuit în toți acești ani: primele pagini sunt dedicate informațiilor tip calendar; urmează apoi pagini ample dedicate celor mai importante evenimente din viața Diecezei de Iași; în încheiere sunt incluse informații extrem de utile privind toate parohiile, toți preoții, și mai nou orarul Sfintelor Liturghii, precum și adresele diferitelor instituții de pe teritoriul Diecezei; desigur, ultimele pagini sunt dedicate relaxării, cu jocuri, rebusuri și glume.

Din evenimentele interne, desigur primul trebuie amintit Sinodul diecezan, căruia îi sunt dedicate numeroase pagini. Sunt evocate apoi vizita Nunțiului Apostolic în Dieceza de Iași (din 30 septembrie - 3 octombrie 2001); Congresul internațional "Familia și viața la începutul unui nou mileniu creștin" (desfășurat la București în 25-27 septembrie 2001); Congresul Uniunii Catolice Internaționale a Presei (UCIP - 17-23 septembrie 2001); ș.a.m.d. Almanahul "Presa Bună" costă 35.000 lei și poate fi comandat la tel. 032-212003 sau email presa-buna@ercis.ro.

04.06.2002 - Catholica
 


lecturi: 123.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat