Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

© Vatican Media
Papa Francisc: Discurs adresat comunității Seminarului din Sevilla (20 aprilie 2024)

Iubiți frați,

Sunt bucuros să vă primesc pe voi, membri ai comunităților Seminarului Mitropolitan și ai Seminarului "Redemptoris Mater" din Sevilla care, împreună cu arhiepiscopul vostru, Mons. Josep Ángel Saiz Meneses, ați venit în pelerinaj la mormântul apostolului Petru. Vă mulțumesc pentru această vizită și vă încurajez să trăiți aceste zile cu uimire și recunoștință pentru darul credinței pe care ni l-au transmit apostolii.

Întâlnirea noastră se desfășoară în ajunul unei zile foarte importante: duminica Bunului Păstor, pe care o celebrăm mâine. Voi, seminariștii, ați primit o chemare de la Domnul și, cu ajutorul formatorilor voștri, vă pregătiți pentru a fi păstori după Inima lui Cristos. În alte ocazii am spus seminariștilor că acest drum de configurare cu Isus bun păstor trebuie parcurs având grijă de patru aspecte: viața spirituală, studiul, viața comunitară și activitatea apostolică.

Această integrare este necesară, aș spune că este urgentă, pentru a deveni preoți compleți și a răspunde la vocația primită, în dăruirea totală de sine lui Dumnezeu și fraților, în special celor mai suferinzi. În această privință, aș vrea să subliniez figura unuia dintre atâția păstori sfinți pe care i-a avut ținutul andaluzian în decursul istoriei, cea a fericitului cardinal Marcelo Spinola y Maestre, pe care voi îl cunoașteți bine. Acest fericit, maestru al preoților, spunea: "Virtutea și știința sunt cele două lucruri care trebuie să le învețe cu preferință aspiranții la preoție, pentru că știința fără virtute umflă și nu edifică și virtutea fără știință edifică dar nu instruiește". Asta înseamnă, cum spuneam, că totul în preot - rugăciune, studiu, fraternitate, misiune - trebuie unit.

Dragi seminariști, profitați bine de acest timp intens de formare, cu inima îndreptată spre Dumnezeu, cu mâinile deschise și un mare zâmbet pentru a transmite bucuria evangheliei tuturor celor pe care-i întâlniți. Fie ca Isus să vă binecuvânteze și Virgen de los Reyes să vă însoțească. Mulțumesc.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat