Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Gherăești

În zilele de 5, 6 și 7 aprilie 2024, credincioșii comunității din Gherăești s-au bucurat de vizita pastorală a Preasfințitului Iosif Păuleț, însoțit de pr. Claudiu Bulai.

În seara zilei de vineri, episcopul diecezei noastre a ajuns în mijlocul gherăeștenilor pentru a celebra Sfânta Liturghie de deschidere a vizitei sale pastorale, Liturghie urmată de adorația Preasfântului Sacrament, fiind și prima vineri din lună. După Sfânta Liturghie Preasfințitul a purtat un dialog scurt cu credincioșii prezenți în biserică, apoi a discutat în particular cu angajații parohiei.

Sâmbătă a fost o zi încărcată, o zi bogată în haruri pentru toți membrii comunității. Preasfințitul, în cursul dimineții, a vizitat câțiva bolnavi din sat pentru a le oferi binecuvântarea și încurajarea sa, apoi a făcut o scurtă vizită în cimitir unde s-a rugat atât pentru preoții care odihnesc în capela cimitirului, cât și pentru toți credincioșii răposați din cimitir. După aceasta a avut loc întâlnirea cu toți copiii și tinerii, în cadrul căreia Excelența Sa a venit cu o serie de sfaturi pentru cei cu sufletul tânăr, îndemnându-i să rămână întotdeauna conectați la Biserică, menținând un echilibru frumos între școală și cele sfinte.

A urmat apoi întâlnirea Preasfințitului cu surorile de la Grădinița "Sfânta Familie". Acolo a avut plăcuta surpriză de a fi întâmpinat de un grup de copii care au și interpretat un scurt program de cântări pascale.

În aceeași zi, păstorul diecezei a fost la dispoziția celor care au dorit și au simțit nevoia de a-și deschide sufletul în fața sa.

După-amiază a fost rândul celor care fac parte din grupul Acțiunii Catolice a Adulților și cel al Mamelor Milostive să se întrevadă cu Preasfințitul care le-a transmis tuturor gânduri de bine, încurajându-i să-și continue cu dăruire misiunea pe care o au în viața Bisericii.

Preasfințitul a dorit să discute și cu membrii Consiliului Pastoral Parohial și cei din Consiliul Economic Parohial, încurajându-i și pe aceștia să-și ofere generos sprijinul pe care sunt chemați să-l dea la bunul mers al comunității parohiale.

Liturghia de seară a fost celebrată de episcopul Iosif Păuleț, în cadrul căreia Preasfințitul a avut fericita ocazie de a boteza un copil, fapt care a dat o frumusețe aparte slujbei. După terminarea Sfintei Liturghii, a urmat dialogul cu membrii corului. Aceștia au fost îndemnați de Preasfințitul să rămână statornici și să aibă grijă să ducă mai departe cântul lor minunat, căci, după cum a spus el: "Merită să se mențină corul polifonic" care îmbracă jertfa lui Cristos într-o armonie deosebită.

Vizita pastorală s-a încheiat solemn, duminică, în cadrul Sfintei Liturghii pontificale celebrate la biserica nouă, închinată Divinei Milostiviri. Liturghia a fost transmisă în direct la postul de radio ERCIS FM. În cuvântul final adresat celor prezenți, Preasfințitul Iosif a transmis tuturor credincioșilor bucuria pe care a purtat-o în suflet fiind prezent în mijloc lor în aceste zile. La rândul său, Preasfințitul Petru Gherghel a adresat un cuvânt la sfârșitul Liturghiei încurajând comunitatea în a susține eforturile de finalizare a lucrărilor de la noua biserică.

Maria Gheț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-7 aprilie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Gherăești

*

Gherăești: Sfânta Liturghie de hram în Duminica Divinei Îndurări (7 aprilie 2024):

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2023-2024. "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat