Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dofteana: Noaptea Învierii împreună cu PS Petru Sescu

Primirea luminii Învierii a avut o trăsătură caracteristică aparte pentru comunitatea catolică din Dofteana prin prezența PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, în participarea la Sfânta Jertfă de Noapte a Învierii Domnului din acest an, 30 martie 2024. Această lumină de la Cristos cel viu, purtată în sufletele și în viețile noastre, a însemnat să ne lăsăm înflăcărați din nou de dorința de Dumnezeu.

În cuvântul de zidire sufletească, Excelența Sa ne-a invitat să atingem esențialul acestei sărbători, credința în Învierea lui Cristos, dincolo de multitudinea semnificațiilor pe care aceasta o poate lua, accentuând adevărul cel mai luminos al credinței noastre, pe care-l reprezintă enunțul Învierii.

Pornind de la semnificația conținută de sărbătoarea Paștelui, și anume trecerea de la o viață umbrită de întuneric, de lipsă de speranță, în accentele inerente ale vieții, Preasfințitul ne-a îndemnat la o viață plină de lumină, să ne facem părtași și noi de semnificația profundă a Paștelui, sărbătoarea luminoasă a sufletelor noastre.

"Mai putem vorbi despre Învierea lui Cristos, despre speranță, despre încredere, într-o lume a conflictelor, precum cele la care asistăm astăzi?", s-a întrebat Preasfințitul, iar răspunsul a fost categoric pozitiv, îndreptându-ne privirea plină de credință a sufletelor noastre spre Mântuitorul Înviat, spre cel care a străpuns absurdul întunericului și al nonsensului.

Comunitatea s-a simțit reînsuflețită prin prezența PS Petru Sescu în mijlocul ei, simțindu-se cuprinsă și atinsă de bucuria trăirii credinței - a fost cuvântul de mulțumire adresat de părintele paroh Iulian Roca, la sfârșitul celebrării de noapte, adăugând că Paștele este lumina și bucuria speranței, Învierea lui Cristos dând un sens vieții noastre și tuturor evenimentelor acesteia.

Ana Boboc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 martie: Dofteana: Noaptea Învierii împreună cu PS Petru Sescu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat