Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Duminica Paștelui împreună cu PS Petru Sescu

Duminică, 31 martie 2024, în marea sărbătoare a Învierii Domnului nostru Isus Cristos, Parohia "Sfânta Treime" din Oituz a primit vizita Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

Adunați în jurul altarului asemenea unei mari familii, împărtășind emoția și strălucirea Luminii, a Învierii lui Isus, credincioșii l-au primit pe episcopul auxiliar Petru Sescu în Casa Domnului, într-o adevărată atmosferă de sărbătoare.

Memorialul Învierii, Sfânta Liturghie prezidată de Excelența Sa a fost momentul culminant al sărbătorii sărbătorilor, al Paștelui, în care am proclamat cu toții: "Cristos a înviat! Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim în ea!".

Întreaga comunitate s-a strâns în jurul episcopului pentru a simți bucuria apartenenței la Biserică și pentru a se hrăni cu pâinea Cuvântului și a Sfintei Împărtășanii.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul a dezvăluit credincioșilor prezenți mulțumirea sufletească și bucuria păstorilor noștri, preot paroh Bernadin Farțade și preot vicar Anton Galațanu, cu privire la participarea într-un număr mare a credincioșilor la sacramentul Spovezii și al Euharistiei, la Sfintele Liturghii din aceste zile de sărbătoare. Cu siguranță, bucuria păstorilor unei comunități este mulțumirea și împlinirea misiunii acestora, pentru că o comunitate dinamică trăiește, iată, în sensul său real viața creștină. Ca un adevărat mesager al bucuriei pascale, în cuvinte simple și profunde, Preasfințitul Petru Sescu a evidențiat faptul că viața omului are o țintă, o destinație și aceasta nu este întunericul, indiferența sau bogăția materială, ci Lumina celui Înviat, grija pentru suflet și pentru hrana spirituală. Credința în Înviere ne cheamă să iubim viața, să o prețuim, să o lăsăm călăuzită de Dumnezeul adevărat, să credem cu tărie că aceasta este darul Divinității.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh i-a mulțumit Preasfințitului pentru prezența sa în mijlocul comunității din Oituz și și-a exprimat încrederea că toată munca păstorilor sufletești nu va rămâne fără ecou în fața lui Cristos cel Înviat.

Vizita Excelenței Sale a fost pentru noi un moment de har și de întărire în credință. Invocăm divina Providență și cerem în rugăciunile noastre haruri și binecuvântări alese pentru păstorii noștri sufletești.

Mulțumim lui Dumnezeu!

Monica Fichioș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 martie: Oituz: Duminica Paștelui împreună cu PS Petru Sescu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat