Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Invitație la o zi vocațională la Seminarul "Sfântul Iosif"

Băieții de clasele a VII-a și a VIII-a, care simt chemarea lui Dumnezeu la Sfânta Preoție, sunt invitați la o zi vocațională în care să poată vedea și experimenta viața de seminar. Evenimentul, având ca moto cuvintele lui Isus: "Voi sunteți prietenii mei" (In 15,14), va avea loc sâmbătă, 6 aprilie 2024, la Seminarul "Sfântul Iosif" din Bacău și este organizat în colaborare cu Oficiul pentru Vocații al Diecezei de Iași.

Trăim într-o lume a incertitudinilor. Pe zi ce trece, vedem în jurul nostru tot mai multe nesiguranțe și instabilități care se reflectă și în teama adolescenților de a-și asuma un drum de formare și de a privi cu încredere spre viitor, spre împlinirea propriei vocații de urmare a lui Cristos.

Printre multele întrebări pe care și le pun cei care sunt încă la o vârstă fragedă este și aceasta: "Ce trebuie să fac?" Sau mai concret: "Ce trebuie să fac pentru a da într-adevăr valoare vieții mele? Ce trebuie să fac pentru a mă simți o persoană împlinită? Unde trebuie să mai lucrez pentru a-mi maturiza dorințele pe care le port în adâncul sufletului meu?".

Răspunsurile la toate aceste întrebări existențiale nu le găsim, din păcate, nici la televizor, nici pe internet, și poate chiar nici în cărțile pe care le studiem. Răspunsul îl găsim doar atunci când trăim o relație autentică cu Cristos. El este singurul care poate da un răspuns sigur viitorului nostru. Doar viața trăită alături de Cristos ne poate deschide ochii inimii pentru a ne convinge de siguranța viitorului pe care el ni-l propune.

De aceea, îi invităm cu drag pe toți aceia care doresc să cunoască viața de seminar și sunt în căutarea propriei vocații să se apropie cu mult curaj de Cristos pentru a-l auzi spunându-le: "Voi sunteți prietenii mei" (In 15,14).

Înscrierile pentru această zi se fac în parohiile de proveniență.

Vă așteptăm cu drag!

Pr. Richardo-Dominic Baciu

* * *

"Chemați să semănăm speranța și să construim pacea". Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru a 61-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Vocații (21 aprilie 2024)




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat