Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iași

Sâmbătă, 9 martie 2024, la Centrul de spiritualitate "Gaudium et Spes" din Traian (NT), a avut loc o zi de reculegere la care au participat 57 de persoane care activează în diferite asociații, fundații și alte structuri socio-caritative și medicale din Dieceza de Iași.

Ghidul spiritual al grupului a fost părintele Daniel Budău, director adjunct al Centrului Medical Barticești și membru în Consiliul Director al Fundației Medicală "Speranța Bolnavilor". De asemenea, au mai fost prezenți părintele Mihai Gălățanu, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Sanitară, și părintele Claudiu Doboș, capelan pentru spitalele din Bacău.

Programul zilei a fost compus din meditații, recitarea Rozariului, spovezi, Sfânta Liturghie, reflecții personale și Calea sfintei cruci, parcurgerea celor 14 stațiuni, care ne-au dat ocazia să reflectăm mai îndeaproape la patimile și suferințele lui Isus.

În cadrul acestei reculegeri, părintele Daniel Budău a propus pentru prima meditație un text din Cartea Regilor, referitor la vindecarea lui Neeman de către profetul Elisei, care ne-a ajutat să conștientizăm mai mult rolul nostru pe care îl avem față de cei aflați în suferință. Istoria lui Naaman ne amintește că fiecare dintre noi are o misiune, pe care trebuie să o practice cu umilință și smerenie pentru a primi răsplata adevărată, care constă în bucuria, pacea și mulțumirea inimii noastre.

La a doua meditație, părintele Daniel ne-a invitat să reflectăm la două modele de sfințenie demne de urmat și anume, Sfântul Ioan Bosco și Sfântul Dominic Savio, care au reușit să impresioneze prin calitățile lor umane și spirituale. Asemenea acestor doi sfinți suntem și noi chemați să continuăm să slujim împreună pentru binele celor săraci, bolnavi și marginalizați, cu multă perseverență și maturitate.

Mulțumim tuturor celor care au participat la această zi de reculegere, care ne-a ajutat să ne pregătim mai bine pentru solemnitatea Învierii Domnului, reconștientizând și reînsuflețind slujirea noastră cotidiană.

Dumnezeu să binecuvânteze tot efortul părintelui Felician Tiba care a fost o gazdă primitoare și generoasă, contribuind la reușita și frumusețea acestei zile.

Loredana Dămoc,
coordonator diecezan
Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu"
Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 martie: Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iași




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat