Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Onești

În perioada 26-28 ianuarie 2024, credincioșii din Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Onești s-au bucurat de prezența PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, care a fost însoțit de pr. Daniel-Nicu Butacu.

Preasfințitul a ajuns în mijlocul comunității vineri seara, 26 ianuarie, iar la ora 18:00 a celebrat Sfânta Liturghie de deschidere a acestei vizite, la care au concelebrat pr. Gheorghe Cojocaru, parohul comunității, și pr. Adrian-Alexandru Bortă, vicarul parohial. La începutul celebrării, părintele paroh a adresat episcopului un salut și un cuvânt de bun-venit în mijlocul comunității pe care Preasfințitul a păstorit-o timp de aproape 15 ani ca paroh. După Sfânta Liturghie, Preasfințitul a adresat câteva gânduri părintești tuturor celor care au fost prezenți la celebrare.

În aceeași seară, PS Iosif s-a întâlnit și cu tinerii parohiei noastre, cărora le-a vorbit despre două aspecte importante ale vieții creștine: credința și rugăciunea. Iar ultimul punct din agenda primei zile a vizitei pastorale l-a constituit întâlnirea cu angajații parohiei.

A doua zi, sâmbătă, 27 ianuarie, a început cu celebrarea Sfintei Liturghii de dimineață de la ora 7:00. La ora 9:00 Excelența Sa a făcut o vizită la Sanctuarul "Fericitul Ieremia Valahul", unde s-a întâlnit și cu membrii Ordinului Fraților Minori Capucini care se află pe teritoriul parohiei noastre. După această întâlnire, Preasfințitul a vizitat și câțiva bolnavi ai parohiei, cărora le-a adresat gânduri de încurajare și le-a oferit binecuvântarea lui Dumnezeu. La ora 11:00 a avut loc întâlnirea cu grupul de copii, cărora PS Iosif le-a vorbit despre recunoștință și respect. A urmat vizitarea cimitirului, unde Preasfințitul a înălțat către Dumnezeu rugăciuni pentru toți credincioșii răposați.

După-amiază Preasfințitul s-a întâlnit cu grupurile de rugăciune din parohie: grupul terțiarilor, grupul terezinelor, dar și cu reprezentanta "Surorilor Sfântului Paul", urmând ca mai apoi să fie la dispoziția credincioșilor care au vrut să discute în mod personal cu Excelența Sa. A urmat întâlnirea cu membrii celor două consilii ale parohiei, iar la Liturghia de seară credincioșii s-au bucurat de prezența PS Iosif la scaunul de spovadă.

Vizita pastorală a PS Iosif Păuleț s-a încheiat duminică, 28 ianuarie, cu Sfânta Liturghie pontificală de la ora 11:00. La această Liturghie au fost prezenți la altar părintele paroh, părintele vicar, doi preoți reprezentanți ai fraților capucini și pr. Daniel-Nicu Butacu. De asemenea, au fost prezenți și un număr mare de credincioși ai parohiei. În cadrul omiliei, episcopul ne-a îndemnat pe toți să nu încredințăm niciodată volanul vieții noastre Satanei, care "ne duce sigur la pierzare veșnică cu viteză maximă"; ci, din contra, volanul vieții noastre să fie încredințat întotdeauna lui Isus, care "ne conduce sigur pe drumul mântuirii veșnice". La finalul celebrării, pr. paroh Gheorghe Cojocaru, în numele comunității, i-a adresat Excelenței Sale un cuvânt de mulțumire și prețuire pentru aceste zile petrecute în mijlocul nostru. La rândul său, PS Iosif a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participare și ne-a asigurat de prețuirea pe care o are pentru această comunitate, mai ales că a fost și paroh aici cu ceva timp în urmă.

Ar trebui poate să adăugăm și o notă personală la adresa Preasfințitului care, în toate cuvântările sale, a expus bucuria pe care a avut-o întotdeauna slujind în această parohie și iubindu-i pe cei încredințați slujirii lui. Aceleași gânduri de prețuire le avem și noi față de Excelența Sa, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru aceste zile pline de har și comuniune și rugându-l pe Isus, Bunul Păstor, să îl călăuzească și să îl întărească pe PS Iosif în misiunea de păstor al Diecezei de Iași.

Comunitatea din Onești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-28 ianuarie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Onești

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2023-2024. "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat