Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Tomești: A patra zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

Ora de rugăciune pentru unitatea creștinilor s-a desfășurat duminică, 21 ianuarie 2024, în Biserica "Fericitul Ieremia Valahul" din Tomești, la ora 17.00. Tema de meditat în această a patra zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor din acest an a fost "Fă ca noi să nu trecem niciodată în partea cealaltă când vedem pe cineva în nevoie".

Momentul de rugăciune a debutat cu salutul pr. paroh Iosif Tiba adresat celor prezenți. A urmat apoi Litania de laudă și de mulțumire adresată lui Dumnezeu, mărturisirea păcatului și cererea de iertare și proclamarea cuvântului lui Dumnezeu.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Claudiu Bulai care le-a vorbit celor prezenți despre respectul și recunoașterea care trebuie să existe între creștini. Pornind de la exemplu comisiei care a pregătit textele pentru octava de rugăciune pentru unitatea creștinilor, din Burkina Faso, părintele a subliniat că, atunci când cineva este în nevoie, creștinii trebuie să lucreze împreună pentru a-i veni în ajutor. "Pornind de la a face binele împreună, putem ajunge mai târziu la a celebra împreună".

După predică, a urmat mărturisirea de iubire și rugăciuni de mijlocire la care cei prezenți au răspuns: "Umple-ne de iubirea ta! Fă-ne una în tine!" Formula: "Ca fii și fiice ai Unicului Dumnezeu, să ne rugăm așa cum ne-a învățat Isus" a introdus rugăciunea "Tatăl nostru!", în timpul căreia credincioșii cu mâinile împreunate s-au rugat pentru darul unității.

Ora de rugăciune s-a încheiat cu binecuvântarea finală și trimiterea celor prezenți în răspândirea unității dintre creștini.

Comunitatea din Tomești

*

Următoarele celebrări din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași vor avea loc în capela Surorilor "Sfânta Maria a Divinei Providențe" din Iași (luni, 22 ianuarie); în Biserica "Sfântul Pius din Pietrelcina" din Valea Lupului (marți, 23 ianuarie); în Biserica "Sfântul Anton de Padova" din Iași (miercuri, 24 ianuarie) și în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" (încheierea, joi, 25 ianuarie).

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat