Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": De vorbă cu părintele paroh

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea: De vorbă cu părintele paroh, scrisă de pr. Irinel-Iosif Iosub. Cartea apare în colecția "Creștinism în contemporaneitate", în formatul 14Ś20 cm, are 388 pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sapientia" (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 35 lei.

"Cu toții avem câte ceva de învățat; cei mici de la cei mai mari, dar și cei mari de la cei mai mici". Îmi aduc și acum aminte de aceste cuvinte rostite de părintele Irinel-Iosif Iosub în interviul pe care, cu multă deschidere, a acceptat să mi-l ofere.

Totul a început pe când eram în clasa a IX-a, în urma unei provocări lansate de doamna profesoară de limba română Gavrilă Ana-Cătălina. Dumneaei ne-a cerut să luăm un interviu unei persoane pe care o admirăm și de la care vom putea învăța ceva benefic pentru dezvoltarea noastră. Mărturisesc sincer faptul că, în acele minute, deja eram sigură că omul care mă poate ajuta este părintele Irinel.

Am simțit încă de la venirea sa în parohia noastră din Săbăoani că are ceva special, ceva ce trebuia să iasă la lumină. Acest preot reușea mereu să ajungă la inima mea prin predici, un lucru rar întâlnit. Modul său de a chema și a atrage oamenii la Isus, dar mai ales de a le arăta diferența dintre bine și rău, m-a făcut să cred că Sfinția Sa este persoana căreia trebuie să îi iau acest interviu. Pot spune că a fost una dintre cele mai bune alegeri, iar interviul a avut un mare succes.

Viața noastră este precum o carte pe care o scriem noi, prin faptele noastre, prin cuvinte și prin gânduri. Cu cât dăm fila mai departe, omul îmbătrânește până la moarte. Fiecare dintre noi are câte o poveste, iar defectul cel mai mare al omului este faptul că judecă fără să cunoască cu adevărat povestea din spatele unui alt om. Uităm, sau chiar nu conștientizăm, că fiecare om este o comoară, este unic, este cel mai prețios dar pe care Dumnezeu ni-l oferă.

După ce i-am luat acest interviu părintelui și l-am prezentat la școală, am observat impactul extrem de pozitiv și constructiv pe care l-a avut asupra celor care l-au ascultat. Acest lucru m-a determinat să-l postez pe internet (în format video), pentru ca și ceilalți oameni să descopere cu adevărat inima unui preot simplu, înțelept și cu mult har.

Sunt oameni care își petrec viața căutând răspunsuri la întrebări legate de credința lor, dar nu au curajul de a pune întrebări. Am dorit ca în dialogul pe care l-am avut cu părintele să fiu luminată (iar prin mine, mulți alți tineri) asupra unor aspecte din viața de credință. Am dorit ca răspunsurile pe care părintele mi le va da să fie simple, pe înțelesul tuturor, fără speculații filosofice și teologice, ca fiecare tânăr și fiecare persoană care va citi această carte să poată înțelege cât mai bine importanța unei vieți trăite în Dumnezeu, cu Dumnezeu și pentru Dumnezeu.

Colaborarea mea cu părintele Irinel a dus la realizarea acestei cărți. Prin întrebările adresate de mine și răspunsurile date de Sfinția Sa, am dorit să aducem mai multă lumină în conștiințele tinerilor și mai multă dragoste față de Dumnezeu și față de aproapele. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu pentru că m-a ajutat să realizez acest vis și sper ca, cu ajutorul harului său, această carte să aducă roade în sufletele celor care o vor citi.

Roxana Imbrea

*

De vorbă cu părintele paroh
Irinel-Iosif Iosub, Ed. "Sapientia", 2023, ISBN 978-606-578-537-3, 14Ś20 cm, 388 p., 35 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Librăria "Sapientia":

  • prin poștă: Librăria "Sapientia", Str. Th. Văscăuțeanu, nr. 6; 700462-Iași
  • prin e-mail: sapientia@itrc.ro
  • prin telefon: 0754.826.814
  • prin website (online): www.editurasapientia.ro sau www.librariasapientia.ro
  • direct din Librăria "Sapientia" din Iași (incinta Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat