Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Un cadou de Crăciun: abonamente pentru 2024

În curând va fi Crăciunul, o ocazie privilegiată pentru a arăta afecțiunea noastră persoanelor pe care le iubim. Din păcate, nu este totdeauna ușor să găsești un cadou original, care să placă, să dureze și să nu fie prea scump. De ce să nu oferiți un abonament la publicațiile Editurii "Presa Bună" sau o carte? Gândiți-vă la toate persoanele pe care le cunoașteți și care nu sunt abonate. Cadoul dv. le va face cu siguranță plăcere. Dacă doriți să vă abonați sau să oferiți un abonament, citiți "Cum să mă abonez?"; dacă doriți să comandați sau să oferiți cărți, citiți "Cum să comand cărți?"

Abonamente la un clic distanță: aici!

*

PUBLICAȚII

Lumina creștinului

Este publicația lunară a Diecezei Romano-Catolice de Iași; format 29x21 cm; 28 pagini. Prima apariție a fost în ianuarie 1913; în august 1916 revista și-a întrerupt activitatea din cauza războiului. Reluată în ianuarie 1919, a continuat să apară regulat până în 1944, când Institutul "Presa Bună" de la Iași și-a încetat activitatea. Numere sporadice apar până în 1948, când pentru "Lumina creștinului" începe perioada de tăcere. A fost reluată într-o nouă serie în ianuarie 1990. În fiecare număr se pot găsi: Gândul lunii; Editorial; Actualitatea internă; Actualitatea externă; Monografie / Din istoria Bisericii locale; Mesajul sfinților; Pentru familii; Pentru copii; Pentru tineri; Misiuni; Știri; În apărarea sănătății / Legea și dreptul tău; Poșta Redacției; Noutăți editoriale; Rebus. Din decembrie 2019, o dată cu schimbarea formatului (de la 24x17 cm la 29x21 cm) și au fost introduse rubricile: Anul Sfintei Liturghii și Citind Scriptura. Citiți Lumina creștinului pentru a fi informați!

Un exemplar costă 5 lei.
Abonamentul pe un an (12 numere), colectiv (cel puțin 11) costă 30 lei.
Abonamentul personal costă 50 lei (include taxele poștale).
Un abonament în străinătate costă 155 lei (include taxele poștale).


De la Răsărit până la Apus

Este un itinerar zilnic de meditații și rugăciune pentru tineri și adulți; format: 17x24 cm; 260 de pagini. Apare în fiecare lună începând cu anul 1998, în format A5, iar din ianuarie 2010 în format B5, la început fiind traducerea din limba italiană a broșurii: Dall'Alba al Tramonto de la Padova. Cuprinde lecturile din fiecare zi de la sfânta Liturghie în întregime, inclusiv psalmul și versetul de la Aleluia; de asemenea, meditații și rugăciuni pe marginea lecturilor. Pentru fiecare zi a fost preluată caseta din "Agenda liturgică" în care se găsesc: ziua și sfântul zilei, note liturgice care indică timpul liturgic, solemnitățile și sărbătorile, lecturile biblice ale Liturghiei, versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi, explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă. În casetă la comemorările obligatorii au fost trecute lecturile proprii. Începând cu ianuarie 2005, s-au mai adăugat: Rânduiala sfintei Liturghii (română și latină), Rugăciunea credincioșilor pentru fiecare zi, Prefețele de la Liturghie și Propriul timpului. Începând cu anul 2010, formatul publicației se schimbă, de la 14x20 cm la 17x24 cm (formatul B5 / academic). Din anul 2012, apare un număr la două luni, în format dublu. Astfel, publicația poate fi utilă pentru meditația personală sau poate fi folosită de preoți pentru pregătirea unor scurte explicații zilnice la Liturghie.

Un exemplar costă 20 lei.
Abonamentul pe un an (apar 6 numere, o dată la două luni), colectiv costă 90 lei.
Abonamentul personal costă 100 lei (include taxele poștale).
Un abonament în străinătate costă 230 lei (include taxele poștale).


Isus, prietenul copiilor

Este o revistă trimestrială pentru copii a Diecezei Romano-Catolice de Iași cu 16 pagini, color, format: 14x20 cm. Primul număr a apărut în decembrie 1991. În fiecare număr pot fi găsite rubricile: "Editorial" sau "Mesajul episcopului" cu diferite îndemnuri adresate copiilor; "Scriptura și viața" (benzi desenate cu prezentarea unor momente din Biblie); "Activități cu copiii" (relatări de la evenimente mai importante la care au luat parte copiii din Dieceza de Iași); Istorioare interesante (încă două pagini cu desene care ilustrează câte un fragment din Biblie; "Așa scriu copiii" (propunem diferite subiecte și primim reacțiile voastre); "Să cunoaștem" (prezentarea unui sfânt, prieten al lui Isus); "Concurs" (propunem diferite provocări și așteptăm răspunsurile voastre, iar cele mai bune răspunsuri sunt premiate cu diferite surprize); "Rebus. Glume. Jocuri" (unde puteți găsi diferite exerciții de antrenament pentru minte, dar și de relaxare); "În dialog cu copiii" (întrebările scrise de diferiți copii pe adresa redacției își primesc răspunsuri edificatoare).

Un exemplar costă 5 lei.
Abonamentul pe un an (apar 4 numere, o dată la trei luni), colectiv (cel puțin 11) costă 10 lei.
Abonamentul personal costă 18 lei (include taxele poștale).
Pentru eventuale abonamente în străinătate, contactați redacția.


Agenda liturgică

Apare la "Presa Bună" din anul 1993, are peste 450 de pagini, format: 10x14,5 cm. Fiecărei zile i-a fost consacrată o pagină care arată și sfântul zilei. Au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii, lecturile biblice ale Liturghiei cu versetul principal, explicații referitoare la Liturghie, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă, scurte comentarii la evanghelia zilei sau gânduri legate de sfântul zilei, anunțuri importante, preoții decedați în decursul anilor etc. Începând cu ediția din 2012, la cererea celor care o folosesc, apare în format mai mare, având dimensiunea de 14x21 cm. Are 428 de pagini, în condiție grafică deosebită, copertă rigidă, broșată, cu semn de carte textil.

Un exemplar în formatul A5 (14x21 cm) costă 45 lei, iar formatul A4 (21x29 cm) costă 65 lei.


Calendarul romano-catolic

Apare la "Presa Bună" din 1994, în patru culori, format 35x50 cm. În perioada 1990-1993 s-a tipărit la Buzău. Este calendarul obișnuit de perete pe care orice creștin îl așază la loc de cinste pentru a urmări sărbătorile și zilele care amintesc de sfinți. Mai pot fi găsite lecturile pentru fiecare sărbătoare de poruncă, fazele lunii, rogațiunile, precum și date importante.

Un exemplar costă 4 lei.


Calendarul "Cinci pâini de orz"

Calendarul "Cinci pâini de orz" este o traducere din limba italiană: "Cinque pani d'orzo", editat de către Fraternitatea "Isus cel Înviat" din Tovado, Italia. El apare de mai mulți ani în limbile italiană, germană, rusă, turcă și albaneză, iar în limba română a apărut din anul 2005. Are un format mic, 10x14 cm, cu 744 de pagini, având posibilitatea de a fi fixat ușor pe perete, însă fiind foarte practic și pentru birou. Frazele scurte din fiecare zi sunt din Liturghia zilei după calendarul roman; au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii, sfinții zilei. Pe versoul fiecărei zile au fost preluate caseta și datele din Agenda liturgică în care se găsesc: ziua și sfântul zilei, note liturgice care indică timpul liturgic, solemnitățile și sărbătorile, lecturile biblice ale Liturghiei, versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi, explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă; numai în casetă, la comemorările obligatorii, au fost trecute lecturile proprii. În josul paginii este reluată fraza scurtă din ziua respectivă, însoțită de o scurtă meditație sau comentariu.

Un exemplar costă 5 lei.


Calendar perpetuu "Un gând pe zi cu Papa Francisc".

Acesta este un calendar de birou, cu 370 de pagini, cu o bază stabilă, pe fiecare filă/zi din an fiind câte un citat din cuvintele Papei Francisc (din audiențe, predici, omilii, Angelus, documente etc.) și o imagine din activitățile sale. Acest calendar poate ajuta la familiarizarea cu mesajul și personalitatea Papei Francisc, mesaje care sunt mereu actuale. Calendarul este împachetat în cutie de culoare albă.

Un exemplar costă 40 lei.


EBook-uri "Presa Bună"

Editura "Presa Bună" a început să dezvolte sectorul de cărți digitale pentru iubitorii de cărți care preferă să citească pe smartphone, tabletă sau computer. Cărțile pot fi achiziționate la un preț mai mic, cititorul putându-le purta mai ușor cu el pe tabletă sau pe smartphone. Începând din anul 2017, pentru cei care folosesc broșura "De la răsărit până la apus" există posibilitatea achiziționării versiunii electronice, fără taxele poștale care uneori (în special pentru străinătate) înseamnă de mai multe ori prețul abonamentului.

Editura "Presa Bună" are în format electronic câteva cărți și publicația "De la răsărit până la apus", prin platforma www.kobo.ro, disponibile pentru descărcare gratis sau cu plată la adresa: www.kobo.com/ww/en/search?query=editura+presa+buna+iasi

*

CUM SĂ MĂ ABONEZ?

Completați online "Formularul de abonament 2024" de la adresa:
www.ercis.ro/abonamente/formular.

Pentru cei care preferă varianta pe hârtie, formularul poate fi descărcat în format pdf de la adresa
www.ercis.ro/abonamente/abonamente2024.pdf,
apoi va fi printat și va fi completat de mână. Citiți-l și completați-l cu atenție. Apoi trimiteți-l pe adresa editurii prin poștă, prin e-mail (fotografiat și atașat la mesaj) sau prin WhatsApp (tel. 0740.907.699 - informații abonamente / Sr. Lenuța Băcăoanu). Adresa: Editura "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare, 26; 700064-Iași; e-mail: editor@ercis.ro

*

CUM SĂ COMAND CĂRȚI?

Dacă doriți să comandați cărți, intrați pe acest sit la rubrica Servicii/Librăria on-line (www.ercis.ro/libraria) și urmați pașii notați acolo. În cel mult 15 zile veți primi acasă coletul poștal pe care îl veți achita la ridicare.

Cărțile, casetele și CD-urile, precum și alte materiale religioase (icoane, iconițe, medăliuțe, rozarii etc.), în limita stocului disponibil, pot fi procurate direct sau prin comandă. În prețurile specificate nu sunt incluse taxele poștale.

Vă dorim ca
publicațiile Editurii "Presa Bună"
și
emisiunile postului de radio ERCIS FM al Diecezei de Iași
să vă sprijine în trăirea credinței!

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Aceste calendare, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat