Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Bârzulești

Momente de mare emoție și bucurie greu de descris în cuvinte au trăit toți cei din Parohia "Preasfânta Treime" din Bârzulești, alături de filialele din Petricica și Lărguța, în perioada 22-24 septembrie 2023, având onoarea de a-l avea în mijlocul lor pe episcopul Iosif Păuleț, aflat în vizită pastorală.

Vineri, 22 septembrie 2023, părintele paroh Iulian-Claudiu Petrea, alături de credincioșii parohiei, i-au întâmpinat nerăbdători și cu sufletele pline de beatitudine pe Preasfințitul Iosif Păuleț însoțit de pr. Alexandru Roca, econom diecezan, și pr. Benone Lucaci, decan de Bacău Centru.

După Sfânta Liturghie, a avut loc întâlnirea cu credincioșii prezenți în biserică, întâlnire care a produs o mare emoție în rândul acestora, deoarece Preasfințitul simbolizează un model de blândețe care emană căldură paternă.

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Sfânta Liturghie a fost celebrată de către însoțitorul episcopului, Excelența Sa fiind prezent în scaunul de spovadă pentru a asculta, a da sfaturi și a acorda dezlegarea păcatelor.

După Sfânta Liturghie, episcopul a fost în vizită la bolnavii din Bârzulești, bucurându-le sufletele și alinându-le suferința, încurajându-i să fie răbdători în a-și purta crucea și încrezători în Dumnezeu.

În aceeași zi s-au desfășurat: întâlnirea cu consiliile parohiale, vizitarea cimitirului, audiențele private, vizita bolnavilor și Liturghia din Petricica.

Duminică, 24 septembrie 2023, Preasfințitul a prezidat Sfânta Liturghie și s-a întâlnit cu copiii și tinerii din Lărguța, iar mai apoi a avut loc încheierea vizitei pastorale în Bârzulești, fiindu-ne alături și părintele Marian Gașpar, paroh de Sănduleni, și părintele doctorand Leonard Farcaș.

Bucuria acestei vizite pastorale va rămâne impregnată în inimile credincioșilor, reprezentând un moment de mare însemnătate pentru mica, dar călduroasa noastră comunitate.

Mulțumim Preasfințitului Iosif Păuleț pentru cele trei zile pline de har și de bucurie, pentru zâmbetele aduse pe fețele fiecăruia dintre noi, episcopul însuși spunându-ne că "un creștin trist este un trist creștin" (o întâmplare care înfățișează perfect intenția episcopului de a ne veseli, a avut loc în timpul vizitei cimitirului din Petricica, când o doamna i s-a adresat Sfinției sale spunând: "Dacă v-am văzut, Excelență, de acum pot să mor", iar Preasfințitul i-a replicat: "Nu încă, deoarece părintele este ocupat").

Vă suntem recunoscători pentru înțelepciunea și învățăturile de care am avut parte și suntem de asemenea nerăbdători să vă avem din nou alături de noi.

Lavinia Marin

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-24 septembrie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Bârzulești

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea specială: Anul pastoral 2023-2024 "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Secțiunea specială: "Anul pastoral 2022-2023. "Uniți în Duhul Sfânt"

Programul vizitelor pastorale octombrie 2022 - martie 2023

Secțiunea "Vizite pastorale"


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat