Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Târgu Neamț

De vineri până duminică, 4-6 august 2023, comunitatea parohială "Sfinții Apostoli Petru și Paul" din Târgu Neamț a trăit bucuria de a-l avea în mijlocul ei pe episcopul diecezei. Deși este parohia cea mai mică din dieceză, PS Iosif Păuleț, prin vizita sa pastorală canonică, a venit în mijlocul ei ca un tată milostiv mereu aproape de fiii săi.

Vineri, părintele paroh Iosif Ghența, pr. Fernando Manni și credincioșii parohiei, cu sufletele pline de gratitudine și jubilație l-au întâmpinat pe episcopul lor. Excelența Sa, i-a încurajat asemenea Păstorului cel bun, adresându-li-se "Nu te teme, turmă mică!" (Lc 12,32) și i-a îndemnat să fie stăruitori în trăirea credinței, cu încredere în providența și milostivirea lui Dumnezeu. Preasfințitul Iosif a împărtășit milostivirea lui Dumnezeu prin administrarea sacramentului Reconcilierii.

Prezidând Sfânta Liturghie, la predică, fiind prima vineri din lună, episcopul a evidențiat Inima duioasă și smerită a lui Isus care ne atrage pe toți la sine. Făcând referire la prima lectură din cartea Leviticului în care Dumnezeu instituie sărbătorile pentru poporul ales, păstorul diecezei ne-a explicat cât de importantă este sfințirea duminicii, care este Paștele săptămânal. Fiind și comemorarea Sfântului Ioan Maria Vianney, ni l-a oferit ca exemplu. După Sfânta Liturghie, Preasfințitul a ținut o cateheză despre Biserică, iar apoi a purtat un dialog cu credincioșii.

Sâmbătă, Preasfințitul Iosif, însoțit de preoții Fiii Iubirii Milostive, care păstoresc această parohie, a vizitat câțiva bolnavi, cărora le-a administrat sacramentele și i-a încurajat. Bucuria acestei vizite era vizibilă pe chipurile lor și desigur va rămâne întipărită în mintea și în inima lor pentru tot restul vieții. De asemenea, a vizitat și câteva familii, cărora le-a ascultat problemele, aspirațiile și trăirile lor. În cimitirul orașului, a înălțat o rugăciune pentru binefăcătorii răposați și pentru toți cei care se odihnesc în acel cimitir. Mulțumirea acestei zile s-a încheiat cu Sfânta Liturghie. La predică, episcopul, i-a dat ca modele pe Sfântul Ioan Botezătorul și pe Sfânta Fecioară Maria.

Duminică, în încheierea acestei vizite pastorale, credincioșii au umplut mica biserică participând în mod activ la Liturghia pontificală, în care am celebrat solemnitatea Schimbarea la Față a lui Isus și aniversarul de patru ani de la hirotonirea episcopală a Preasfințitului Iosif. Comunitatea parohială, în semn de recunoștință și prețuire, la final i-a oferit păstorului diecezei o amintire, cântând "La mulți ani!". Înainte de a se întoarce la Iași, Excelența sa a rămas la agapa frățească în comunitatea religioasă a Fiilor Iubirii Milostive.

Preoții și credincioșii acestei Parohii, vor păstra această vizită pastorală în inima lor ca un moment de har și imbold pentru a progresa în mărturia vieții de credință. Îi dorim Preasfințitului, ca Dumnezeu cel milostiv să îi dăruiască sănătate și un apostolat rodnic care să îi umple inima de bucurii sufletești.

Comunitatea catolică din Târgu-Neamț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-6 august: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Târgu Neamț
 


lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat