Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Pașcani

În perioada 14-16 iulie 2023, credincioșii Parohiei Romano-Catolice "Sfântul Anton de Padova" din Pașcani au trăit adevărate momente de har și de înălțare sufletească, datorită vizitei pastorale a PS Iosif Păuleț.

PS Iosif, însoțit de pr. Robert Râtan, a sosit în comunitatea noastră vineri, 14 iulie, la ora 17.30, și a fost întâmpinat de părintele paroh Mihai Cătău și de părintele decan Petru Blaj.

Credincioșii comunității noastre, la ora 17.50, l-au primit pe păstorul diecezei în casa Domnului, cântându-i "Bine-ați venit în mijlocul nostru".

După cuvântul de bun-venit al părintelui paroh și salutul de bun-găsit al episcopului, a urmat Sfânta Liturghie, în care PS Iosif i-a îndemnat pe credincioși să iubească și să țină la credința lor, apărând-o de toate pericolele la care este expusă în zilele noastre. La această Sfântă Liturghie a concelebrat și părintele decan Petru Blaj, iar părintele Robert a ascultat spovezile credincioșilor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul s-a întâlnit cu tinerii, copiii și părinții copiilor prezenți în biserică. În cuvântul adresat lor, episcopul i-a îndemnat să fie responsabili în folosirea mijloacelor de comunicare în masă. Apoi au urmat câteva întrebări puse de copii, la care Excelența sa le-a răspuns cu bucurie.

A doua zi, sâmbătă 15 iulie, Preasfințitul a vizitat bolnavii, încurajându-i să poarte crucea cu răbdare, încrezători în iubirea lui Dumnezeu. După aceste momente emoționante, episcopul a făcut rugăciuni pentru toți răposații, atât catolici, cât și ortodocși, înmormântați în cimitirul municipal din Pașcani.

În decursul zilei, Preasfințitul Iosif s-a întâlnit, la biroul parohial, cu toți aceia care au dorit să vorbească personal cu Excelența Sa, iar la ora 15.00 a fost întâlnirea cu membrii Consiliului Pastoral Parohial și cu cei din Consiliul Economic Parohial.

După Sfânta Liturghie de la ora 18, prezidată tot de Preasfințitul, a urmat întâlnirea cu enoriașii comunității pășcănene care au fost îndemnați să se apropie cu mai mult curaj de Sfânta Scriptură. Îndemnurile au fost ca o continuare a gândurile exprimate la predica din timpul Sfintei Liturghii. Și la această întâlnire au fost întrebări din partea credincioșilor, care au primit răspunsul cuvenit.

Ziua de duminică a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii de la ora 9.00, de către pr. Robert, iar Preasfințitul a ascultat spovezile credincioșilor. La sfârșitul Sfintei Liturghii, episcopul a adresat cuvinte de îmbărbătare credincioșilor prezenți, îndemnându-i să rămână uniți în rugăciune cu păstorul diecezei.

În cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11.00, PS Iosif ne-a cerut tuturor să depunem tot efortul ca să aducem roade bogate, oferind cuvântului lui Dumnezeu un pământ bun, rodnic.

Înainte de binecuvântarea finală, de la încheierea Sfintei Liturghii și a vizitei pastorale, părintele paroh Mihai Cătău și doamna Ana Bișoc au adresat PS Iosif cuvinte de mulțumire și recunoștință, atât pentru prezența Excelenței Sale în mijlocul nostru, cât și pentru îndemnurile și sfaturile părintești, oferite cu atâta dragoste și responsabilitate de păstorul nostru.

L-am asigurat pe Preasfințitul că această vizită pastorală nu va rămâne doar o amintire frumoasă în memoria noastră, ci va fi începutul unui drum nou pe cale mântuirii, în slujirea lui Dumnezeu și a Bisericii lui Cristos.

Vă mulțumim, Preasfințite Iosif Păuleț! Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug cu haruri dumnezeiești!

Pr. Mihai Cătău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14-16 iulie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Pașcani

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiune "Anul pastoral 2022-2023. "Uniți în Duhul Sfânt"

Programul vizitelor pastorale octombrie 2022 - martie 2023

Secțiunea "Vizite pastorale"


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat