Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea episcopilor cu parohii nou numiți

Luni, 3 iulie 2023, în sărbătoarea Sfântului Toma, apostolul, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian (NT), PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, și PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, i-au întâlnit pe preoții numiți ca parohi, unii transferați dintr-o parohie în alta, alții numiți parohi pentru prima dată.

Întâlnirea a debutat cu citirea evangheliei zilei și cu o rugăciune, după care PS Iosif Păuleț i-a salutat pe preoții prezenți, mulțumindu-le pentru misiunea nobilă pe care o au, misiune care îi onorează, dar care îi și responsabilizează.

Din acest punct de vedere, episcopul Iosif a insistat ca în misiunea noastră să ținem cont de noile exigențe pastorale, să fim atenți la imaginea preotului pe care o prezentăm credincioșilor, să nu fim ocazie de scandal, din contra, să nu ne temem să prezentăm celor încredințați grijii noastre pastorale imaginea lui Dumnezeu milostiv, a lui Isus Bunul Păstor, mereu atenți la nevoile comunității și mereu preocupați de binele ei.

"Chiar dacă vă este greu, spunea Preasfințitul, va trebui să vă adaptați provocărilor de astăzi, să găsiți modalități noi de a-i apropia pe oameni de Dumnezeu, să nu vă descurajați când nu vedeți rezultate vizibile, să conștientizați că lucrarea este a lui Dumnezeu, noi fiind doar instrumentele prin care el acționează."

La rândul său, PS Petru Sescu, încurajat și influențat de întâlnirile cu preoții, pe care le face de ceva timp, a insistat asupra rolului colegialității dintre preoți.

"Ce frumos e să-i vezi pe preoți cum se susțin și cum se ajută reciproc, spunea Preasfințitul Petru. Și ce frumos este când și credincioșii, văzând exemplul de unitate și de susținere dintre preoți, se susțin la rândul lor și se încurajează!"

La final, fiecare preot prezent a primit din mâna PS Iosif Păuleț numirea în original și a fost încurajat personal în noua misiune încredințată.

Un preot prezent

* * *

Transferuri și numiri în Dieceza de Iași (de la 15 iulie)

Transferuri și numiri în Dieceza de Iași (de la 1 august)


 

lecturi: 119.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat