Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia "Fericitul Ieremia" din Tomești

În perioada 9-11 iunie 2023, PS Iosif Păuleț a întreprins o vizită pastorală în Parohia "Fericitul Ieremia" din Tomești.

Zilele de 9, 10 și 11 iunie 2023 au fost încărcate de emoție și bucurie, pentru credincioșii din Parohia "Fericitul Ieremia" din Tomești, deoarece l-au avut ca oaspete pe PS Iosif Păuleț, însoțit de pr. Vasile Petrișor, cu prilejul vizitei canonice.

Episcopul a fost întâmpinat de către pr. paroh Iosif Tiba și de membri ai comunității vineri, 9 iunie. După salutul de întâmpinare, a urmat celebrarea Sfintei Liturghii. După Liturghie episcopul a stat la birou, fiind la dispoziția credincioșilor, iar apoi a vizitat comunitatea "Surorilor de caritate ale Sfântului Paul" din Tomești, care activează în cadrul Grădiniței "Fericitul Ieremia".

În a doua zi a vizitei pastorale, Preasfințitul, însoțit de părintele paroh, a vizitat câțiva bolnavi din parohie, ținând prin aceasta să le întărească credința, speranța și iubirea față de Isus din Sfânta Euharistie și încurajându-i să-și poarte crucea cu răbdare, precum a purtat-o Cristos.

10 iunie fiind ziua Sărbătorii copiilor în Dieceza de Iași, copiii din Parohia "Fericitul Ieremia" din Tomești, însoțiți de surori, animatori și părinți, au profitat de prezența episcopului în mijlocul lor și au venit la biserică pentru a da mărturie prin cântul, jocul, bucuria și rugăciunea lor, despre iubirea pe care o au pentru Isus.

Momentul Sărbătorii copiilor a culminat cu celebrarea Sfintei Liturghii în cadrul căreia episcopul le-a vorbit copiilor despre iubirea pe care Isus o are față de fiecare.

După-amiază episcopul s-a întâlnit cu membrii consiliului pastoral, economic și cu feciorii de biserică, a urmat apoi rugăciunea Rozariului și Litania Bavareză la grota din spatele bisericii, ziua încheindu-se cu vizitarea cimitirului nou din Tomești, unde episcopul s-a rugat Oficiul pentru Răposați și a binecuvântat mormintele credincioșilor catolici înmormântați în cimitir.

Duminică, 11 iunie, Preasfințitul Iosif Păuleț, însoțit la altar de pr. paroh Iosif Tiba și de pr. secretar Vasile Petrișor, a celebrat Sfânta Liturghie la ora 10.00, încheiată cu procesiunea cu Preasfântul Sacrament în jurul bisericii cu un moment de adorație și de rugăciune la Grota Maria - Regina Sfântului Rozariu, din spatele bisericii.

La finalul celebrării episcopul i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru momentele de comuniune trăite în comunitate și i-a încurajat pe credincioși să rămână uniți în credință, rugându-se și dând mărturie despre iubirea lui Dumnezeu pentru toți.

Pr. Iosif Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-11 iunie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia "Fericitul Ieremia" din Tomești

* * *

Parohia Tomești: Înregistrarea transmisiunii în direct a Liturghiei din 9 iunie:

Parohia Tomești: Înregistrarea transmisiunii în direct a Liturghiei din 10 iunie:

Parohia Tomești: Înregistrarea transmisiunii în direct a Liturghiei din 11 iunie:

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiune "Anul pastoral 2022-2023. "Uniți în Duhul Sfânt"

Programul vizitelor pastorale octombrie 2022 - martie 2023

Secțiunea "Vizite pastorale"


 

lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat