Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": De la răsărit până la apus, nr. 5‑6/2023, format tipărit și digital

Broșura "De la răsărit până la apus", nr. 5‑6, mai-iunie 2023, poate fi achiziționată prin abonamente sau din Librăria "Presa Bună". Meditațiile pentru anul 2023 sunt pregătite de diferiți preoți din Dieceza de Iași. Meditațiile pentru acest număr au fost pregătite de pr. Emanuel Imbrea (ambele luni).

Având o apariție jubiliară de 25 de ani în limba română, "De la răsărit până la apus" este citită anual de tot mai mulți oameni. Creștini catolici români, din țară și din afara ei, aleg să-și hrănească sufletul, parcurgând textele liturgice și meditative prezentate în paginile acestei broșuri. În anul 2022, peste 4.000 de persoane au parcurs zilnic lecturile sfinte, meditațiile și rugăciunile din această publicație, în fiecare zi făcând un pas înainte pe calea credinței.

Mulțumirea celor care primesc această broșură - laici, persoane consacrate sau preoți - a fost semnalată prin diferite mesaje transmise, mai ales în privința meditațiilor, ele fiind un motiv în a maturiza și a alimenta continuu propria viață spirituală, care crește asistată de Duhul Sfânt. Cunoașterea acestui Duh divin este obiectivul central al anului pastoral 2022-2023 din Dieceza de Iași, care are ca moto cuvintele "Uniți în Duhul Sfânt" și care se înscrie într-un plan pastoral mai larg, trienal, cu tema: "Uniți în familia lui Dumnezeu, trăim bucuria evangheliei". Așa cum scrie PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, în scrisoarea pastorală, "pe parcursul acestui an vom avea ocazia să redescoperim identitatea și misiunea Duhului Sfânt în viața Bisericii, mai ales în plăsmuirea unității sale. Vom deveni și mai receptivi la lucrarea Duhului Sfânt în istoria concretă a Bisericii noastre și vom discerne împreună care sunt acțiunile potrivite pentru a reînnoi viața de credință a comunităților noastre".

Cuvântul lui Dumnezeu ni se oferă mereu, devenind un însoțitor cotidian pe parcursul săptămânilor și lunilor acestui an. Înțelegerea lui nu este automată. Avem nevoie de explicații. La întrebarea lui Filip din Faptele Apostolilor: "Înțelegi ce citești?", bărbatul răspunde: "Cum aș putea, dacă nimeni nu mă îndrumă?" (Fap 8,30-31). Nutrim speranța că această broșură este un îndrumător binevenit în înțelegerea textelor biblice. Căci cuvântul lui Dumnezeu nu vrea să fie citit doar pentru a informa, ci să fie ascultat cu inima, meditat și reflectat în spirit, pentru a se transpune în faptele și atitudinile noastre curente; pentru a trece de la noi la cei cu care împărțim mediul domestic sau profesional.

Citirea acelorași texte de către atâtea persoane creează un sentiment al unității și al apartenenței la aceeași Biserică, trup mistic al lui Cristos, sfințit de același Duh Sfânt.

Broșura se constituie totodată ca un sprijin consistent în participarea activă și conștientă la Sfânta Liturghie, venindu-le în ajutor lectorilor sau celor implicați în desfășurarea celebrărilor liturgice. El devine un vademecum pentru orice preot sau laic aflat în călătorie.

Biserica propune în liturgia duminicală a anului Evanghelia după Sfântul Matei - Evanghelia lui Isus, Învățătorul prin excelență, care ne învață cum să fim discipolii săi în Biserică.

Pe copertă sau în interiorul broșurii vor apărea imagini despre Duhul Sfânt care ilustrează, în moduri variate, tema anului pastoral din Dieceza de Iași. Pe coperta numerelor din acest an continuăm seria de imagini cu Duhul Sfânt, începută cu ultimul număr din anul trecut.

Ne dorim ca paginile acestei broșuri să fie pentru orice cititor hrană sufletească și motiv de creștere în credință.

Pr. Cristian Diac

* * *

Broșura poate fi procurată prin abonament (condițiile sunt prezentate aici: www.ercis.ro/abonamente).

De asemenea, exista posibilitatea achiziționării broșurii în format digital - (https://www.kobo.com/ww/en/ebook/de-la-rasarit-pana-la-apus-mai-iunie-2023), putând fi citită cu multă ușurință pe smartphone, tabletă sau computer, fără taxele poștale care în special pentru străinătate înseamnă de câteva ori prețul abonamentului.

Pentru a putea achiziționa broșura în format digital, trebuie să parcurgeți următorii pași:

1. Creați un cont pe portalul www.kobo.com sau prin intermediul aplicației dedicate;

Instalați aplicația kobo pe smartphone, tabletă, computer. Aplicația este disponibilă gratuit pentru iOS, Android, Blackberry, Windows și Mac OS;

2. Conectați-vă cu datele dv. în aplicație (pentru conectare puteți folosi și contul de Facebook sau de Google);

3. Căutați titlul dorit și descărcați-l (toate cărțile cumpărate sunt disponibile pe 5 device-uri conectate cu același cont); nu este necesară instalarea unei alte aplicații pentru a vizualiza cărțile descărcate, indiferent de pe ce device vă conectați.

Pașii 1 și 2 vor fi parcurși o singură dată pentru crearea contului și instalarea aplicației. Pe site-ul www.ercis.ro vor fi anunțate toate titlurile disponibile în format electronic.

Pe platforma Kobo, dând clic pe copertă, puteți vedea o previzionare a modului cum se va afișa pe dispozitivul electronic preferat de dvs. pentru lecturare.

Numerele digitale din anul 2022 ale broșurii pot fi descărcate gratuit de către cei care doresc să testeze formatul digital.

* * *

"De la răsărit până la apus", nr. 5-6/2023
Ed. "Presa Bună", 2023, ISSN 2067-3302, 17x24 cm, 268 p., 15 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat