Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Suflarea lui Dumnezeu. Să trăim o viață condusă de Duhul Sfânt

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea Suflarea lui Dumnezeu. Să trăim o viață condusă de Duhul Sfânt, scrisă de pr. Dave Pivonka și tradusă în limba română de Oana și Radu Capan. Cartea apare în colecția "Spiritualitate", în formatul 14Ś20 cm, are 166 pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sapientia" (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.

Isus a vorbit despre Duhul Sfânt ca fiind Mângâietorul, Avocatul, Ajutorul și Promisiunea Tatălui său. Sfântul Paul proclamă că "iubirea lui Dumnezeu a fost revărsată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat" (Romani 5,5). Cum a devenit Duhul Sfânt o sursă de teamă, confuzie și dezbinări? Cum de atât de mulți au devenit apatici față de Duhul Sfânt? Sunt conștient că nu toți simțim acest lucru tot timpul, dar, la un moment dat, majoritatea credincioșilor o simt. Fie în cadrul îndrumării spirituale, fie la Spovadă sau la reculegeri și conferințe, întâlnesc adesea oameni care se împotrivesc Duhului lui Dumnezeu. Nu cred însă că trebuie să fie așa.

Așa cum Duhul Sfânt este în favoarea noastră, există un spirit rău care este împotriva noastră. Dacă cel rău reușește să ne facă să punem la îndoială Duhul Sfânt, să ne împotrivim Duhului și să nu fim deschiși față de Duhul lui Dumnezeu în viața noastră, atunci nu vom căuta ajutorul și protecția Duhului, pacea, prezența și ungerea sa. Vom căuta să trăim viața creștină fără puterea lui Dumnezeu și, în cele din urmă, vom fi prost pregătiți pentru a face față luptelor care ne stau în față. Atunci vom fi înfrânți. Nu trebuie să fie așa!

A trăi o viață în Duh este aventura supremă. Îți pot garanta că vei vedea lucruri pe care nu ți le-ai imaginat niciodată și vei merge în locuri în care nu ai visat niciodată. Vor fi momente în care vei simți că vrei să renunți, dar deodată vei fi umplut de putere pentru a continua să mergi mai departe. Te vei îndrăgosti din nou și din nou și din nou și din nou. Inima îți va fi frântă și vindecată și va deveni mai puternică de fiecare dată. Vor fi momente în care te vei simți total pierdut, confuz și în întuneric și vei fi umplut de un freamăt mare, așteptând și întrebându-te cum va salva Dumnezeu situația. Vei deveni parte integrantă a celei mai uimitoare și pasionale relații de iubire cunoscute vreodată de omenire. Viața ta nu va fi a ta și nu îți va păsa. Aceasta este trăirea unei vieți în Duh.

În cele din urmă, acesta este scopul acestei cărți: să ne ajute să ne trăim viața în Duhul lui Dumnezeu. Cred cu tărie că Dumnezeu dorește să fie mai prezent în viața fiecăruia dintre noi și, de multe ori, nu apreciem acest lucru sau nu îl recunoaștem. Rugăciunea mea este ca această carte să ne ajute să ne întâlnim cu Duhul mai des și în mai multe moduri. Fie că este vorba de Sacramente, de Scriptură, de rugăciune, de familie, de muncă sau în timp ce facem cumpărături la mallul din apropiere, Dumnezeu dorește să ne angreneze. De fiecare dată când îl întâlnim pe Dumnezeu, avem posibilitatea de a fi schimbați, iertați, restaurați, umpluți și eliberați. Suflarea lui Dumnezeu dă viață spiritelor noastre obosite.

Pr. Dave Pivonka

* * *

Suflarea lui Dumnezeu. Să trăim o viață condusă de Duhul Sfânt
Dave Pivonka, Ed. "Sapientia", 2023, ISBN 978-606-578-504-5, 14Ś20 cm, 166 p., 20 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurate prin comandă (cu plata taxelor aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

*

De la Librăria "Sapientia":

  • prin poștă: Librăria "Sapientia", Str. Th. Văscăuțeanu, nr. 6; 700462-Iași
  • prin e-mail: sapientia@itrc.ro
  • prin telefon: 0754.826.814
  • prin website (online): www.editurasapientia.ro sau www.librariasapientia.ro
  • direct din Librăria "Sapientia" din Iași (incinta Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași)
  • sau la librăriile catolice partenere

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 254.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat