Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea PS Petru Sescu cu seria de preoți 2012

Joi, 9 martie 2023, începând cu ora 10.00, PS Petru Sescu a avut întâlnirea cu preoții din seria 2012, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian. A fost un prilej binecuvântat de a împărtăși trăiri preoțești, de a ne cunoaște mai bine și de a reflecta la diferitele provocări care se văd la orizontul nu foarte îndepărtat al societății noastre.

La fel ca seriile de dinaintea noastră, am primit cu drag invitația PS Petru de a sta împreună preț de câteva ore și de a dialoga despre bucuriile, reușitele, dar și dificultățile pe care le întâlnim în ministerul nostru. Colegii preoți din străinătate care au avut posibilitatea au intrat în direct în legătură cu noi prin transmisiune video. La întâlnire au fost prezenți toți cei șase preoți care lucrează acum în diferitele parohii sau structuri ecleziale în dieceză.

Un leitmotiv al discuțiilor a fost rolul comuniunii sacerdotale susținute prin întâlniri periodice. Totodată, s-a subliniat că este esențial ca în primii ani de slujire preoții tineri să întâlnească preoți cu experiență care să îi introducă cu dăruire și grijă în ministerul sacerdotal. Această întâlnire ne-a oferit ocazia de a redescoperi cât de fratern este gestul de a ne asculta reciproc. Am avut ocazia de a pune în comun experiențe preoțești, de a medita împreună la darul pe care Dumnezeu l-a pus în noi. Chemarea este un dar și un mister, după cum spunea Sfântul Ioan Paul al II-lea. Darul naște în noi simțământul viu de recunoștință. Misterul trezește în noi un simț de reverență.

Momentul central al zilei a fost Sfânta Liturghie, prezidată de Preasfințitul Petru. La cuvântul de învățătură, Preasfinția sa ne-a amintit cât de binecuvântat este preotul care își pune încrederea în Domnul. Poporul credincios observă cu drag când un preot este dedicat slujirii sale, cu încredere totală în Dumnezeu care l-a chemat. După Sfânta Liturghie a urmat prânzul în comun, după care fiecare participant s-a întors la slujirea lui.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru chemarea pe care ne-a dăruit-o și pentru anii de slujire pe care îi avem în via Domnului. El să ne binecuvânteze în continuare activitatea, pentru a aduce roade bogate pentru slava lui și mântuirea sufletelor.

Îi mulțumim și PS Petru pentru inițiativa frumoasă de a se întâlni cu seriile de preoți. Totodată, ne exprimăm gândul de recunoștință pentru că ne-a ascultat pe fiecare cu atenție și înțelegere.

Pr. Gabriel-Iulian Robu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 martie: Traian: Întâlnirea PS Petru Sescu cu seria de preoți 2012


 

lecturi: 1551.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat