Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Ștefan cel Mare

Comunitatea din Ștefan cel Mare a fost binecuvântată în zilele de 10, 11 și 12 februarie 2023 de vizita Preasfințitului Iosif Păuleț, episcop de Iași, pe care îl așteptau cu multă nerăbdare și emoție. O vizită pastorală care ne-a încărcat pe toți cu multă pace și har divin.

Preasfințitul Iosif Păuleț și pr. Cristian Diac care l-a însoțit au fost întâmpinați de către pr. paroh Marcelin Chelaru și credincioșii comunității pe data de 10 februarie, la Liturghia de la ora 17:00.

Înainte de Sfânta Liturghie ne-a explicat ce înseamnă o vizită pastorală și care este scopul ei și al episcopului în această vizită canonică. Apoi a urmat celebrarea Sfintei Liturghii, oaspete fiind și pr. Gheorghe Cojocaru, decan de Trotuș. La cuvântul de învățătură a vorbit despre Sfânta Scolastica, apoi a urmat o întâlnire cu toți credincioșii aflați în biserică, îndemnându-i să rămână în credință asemenea apostolilor.

În dimineața zilei de 11 februarie, pe un ger și vânt fioros, Preasfințitul Iosif Păuleț, părintele paroh și pr. Cristian Diac au plecat prin sat la câțiva bolnavi pe care i-au încurajat să poarte mai departe crucea suferinței cu credință și demnitate. Au vizitat apoi capela și cimitirul, înălțând acolo rugăciuni pentru cei răposați.

La ora 10:00 s-au întâlnit cu membrii Consiliului Pastoral și cei ai Consiliului Economic, explicându-le mai bine rolul acestor consilii, discutând apoi diferite aspecte ale comunității: planuri de viitor, necesități și oportunități.

După ședință episcopul a fost disponibil pentru audiențe particulare pentru toți cei ce doresc și au nevoie de un sprijin, de un sfat, o rugă măreață sau un ajutor divin din partea Preasfințitului.

La ora 16:00, s-au îndreptat către prima filiala, Gutinaș, unde au fost întâmpinați, de asemenea, de credincioșii comunității, celebrând împreună Sfânta Liturghie.

La ora 17:30, revenind în Ștefan cel Mare, Preasfințitul Iosif Păuleț oferă credincioșilor și un program de spovezi în cadrul Sfintei Liturghii prezidate de pr. Cristian Diac, care ne-a vorbit despre aparițiile Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes.

Data de 12 februarie începe cu vizita la cea de-a doua filială a parohiei, Capăta. Și aici a fost celebrată Sfânta Liturghie la care a participat întreaga comunitate ce îl așteptase nerăbdătoare pe Preasfințitul.

La ora 11:30, Liturghia pontificală a fost celebrată la Ștefan cel Mare, unde a participat toată suflarea comunității, la care s-a accentuat importanța legilor divine în viața noastră, a creștinilor.

În încheiere, Preasfințitul ne-a îndemnat să rămânem uniți în rugăciune și credință. Să nu ne trădăm credința indiferent de greutăți și indiferent de momentele grele prin care trece omenirea.

Dorim să mulțumim încă o dată Preasfințitului, și, ori de câte ori va mai avea ocazia să treacă prin zona noastră, să nu ne ocolească.

Adriana Chirițoiu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-12 februarie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Ștefan cel Mare


 

lecturi: 1604.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat