Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tețcani: Pelerinaj cu relicva Fericitei Veronica Antal

În cea de-a treia săptămână a Adventului, începând de joi, 15 decembrie, până duminică, 18 decembrie 2022, Fericita Veronica Antal, prin relicva și icoana ei, a fost oaspete și pelerin în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Tețcani, la invitația părintelui paroh, Emil Lucaci, și în asentimentul de credință al credincioșilor, doritori de a trăi cât mai profund Adventul, având înaintea lor exemplul și mijlocirea fericitei noastre.

Părinții franciscani de la Nisiporești au dat curs acestei dorințe, fiind prezenți în mijlocul acestei comunități pe tot parcursul pelerinajului și ajutând la trăirea și animarea acestor momente de har. Fericita Veronica a fost primită în mod solemn de părintele paroh și de credincioșii din Tețcani, în seara zilei de joi, adunați în fața bisericii pentru a întâmpina cu pietate relicva și icoana ei, pentru ca în zilele următoare, printr-o participare deosebit de generoasă și activă, să se poată bucura de mărturia ei de sfințenie și de mijlocirea ei. Astfel au putut aprinde a patra lumânare a Adventului, lumânarea îngerilor și a iubirii lui Dumnezeu, începând Novena de Crăciun sub privirea Veronicăi și celebrând această a patra duminică a Adventului însoțiți de rugăciunea și exemplul ei.

Programul spiritual de pelerinaj, care a cuprins ore de adorație euharistică, oră mariană, Sfinte Liturghii, spovezi, omilii tematice, rugăciuni și binecuvântări, a umplut de har aceste zile binecuvântate. Întreaga comunitate de aici s-a bucurat de o reînnoire spirituală în credință, înțelegând importanța și rolul sfinților în viața creștină și în drumul personal de convertire.

În acest sens, părintele predicator Iosif Cadar OFMConv. le-a vorbit credincioșilor despre puternica mărturie de credință, de virtute și curaj pe care Fericita Veronica o dă și astăzi acolo unde este chemată și unde i se cere ajutorul în rugăciune; ea ne redă dorința după Împărăția Cerurilor, gustul după cer și adevărurile veșnice, ajutându-ne să stăm cu curaj în prezența lui Isus, să îi ascultăm glasul și să fim mărturisitori curajoși ai credinței.

Pelerinajul s-a încheiat duminică, 18 decembrie, cu Sfânta Liturghie solemnă concelebrată, de la ora 10.00, cu o participare numeroasă a credincioșilor. La sfârșitul Sfintei Liturghii, după primirea cuvântului de mulțumire și de felicitare al părintelui paroh, Emil Lucaci, credincioșii au putut primi binecuvântarea solemnă de încheiere a pelerinajului, cu relicva mare a Fericitei Veronica în fața căreia s-au rugat pe parcursul acestor zile de har.

Fie ca Domnul să dea rodnicie acestor zile binecuvântate, iar tânăra fecioară martiră de la Nisiporești să ajungă în cât mai multe comunități de credincioși care au nevoie de prezența și mărturia ei.

Pr. Iosif-Eduard Cadar, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15-18 decembrie: Tețcani: Pelerinaj cu relicva Fericitei Veronica Antal


 

lecturi: 730.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat