Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja

Dintre cele 160 de parohii ce aparțin Diecezei de Iași, Preasfințitul Iosif Păuleț, alături de părintele Vasile Petrișor, cancelarul Episcopiei de Iași, a pășit pragul comunității noastre, Parohia "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja, prin vizita pastorală ce a avut loc între 2 și 4 decembrie 2022.

În prima zi a vizitei sale pastorale, episcopul de Iași a fost primit cu multă căldură în suflete de către credincioși în biserică, împreună cu preoții comunității, părintele paroh Iosif Demeterc și părintele vicar Florin Lucaci, însoțiți fiind de părintele, Iosif Dămătăr, decan de Bacău Sud. Această primire a fost urmată de Sfânta Liturghie, celebrată de Preasfinția Sa. Sfânta Liturghie a fost o adevărată hrană sufletească pentru întreaga comunitate, iar prin cuvintele și învățătura sa, Preasfințitul ne-a transmis următorul mesaj: "Să nu ne pierdem credința și speranța! Să rămânem în jurul altarului, în jurul lui Cristos, în jurul păstorilor noștri sufletești."

La sfârșitul Sfintei Liturghii, episcopul alături de ceilalți preoți s-a întâlnit cu tinerii comunității pentru a discuta despre anumite probleme cu care Biserica se confruntă în momentul de față.

Printre întrebările adresate de către tineri, o problemă care îi frământă în mod deosebit pe tineri este legată de lipsa sau motivul pentru care tinerii se îndepărtează de Dumnezeu și Biserică? Răspunsul Preasfințitului a fost unul plin de căldură și dragoste... "Să nu ne întrebăm de ce nu vin la biserică, ci să ne gândim de ce trebuie să mergem la biserică. Care sunt foloasele Sfintei Liturghii?" Deci, datoria noastră, a fiecăruia, este să dovedim prin faptele noastre care sunt foloasele participării la Sfânta Liturghie. Astfel, putem să-i "contaminăm" și pe cei din jur cu mesajul și exemplul nostru. Finalul întâlnirii s-a lăsat cu încurajarea tinerilor de a nu se îndepărta de Biserică și de Cristos.

În a doua zi a vizitei pastorale, Preasfințitul Iosif Păuleț a avut dorința și plăcerea de a vizita câțiva bolnavi din parohia noastră, încurajându-i că prin suferință ajung la Cristos, așa cum și el a suferit pentru noi. Bolnavii vizitați au avut un mare privilegiu să-l primească pe păstorul diecezei în căsuța lor.

După vizitarea bolnavilor, Preasfințitul, însoțit de părintele paroh, a vizitat și cimitirul comunității, unde a binecuvântat mormintele și s-a rugat pentru răposați, pentru cei care au plecat din această lume și care așteaptă rugăciunile noastre.

Pe ordinea de zi după vizitarea cimitirului a avut loc întâlnirea cu comitetul bisericesc, unde s-au discutat anumite aspecte legate de viața parohiei căutându-se soluții pentru bunul mers al lucrurilor în comunitate, subliniindu-se importanța și necesitatea unui astfel de comitet în fiecare comunitate.

Ziua s-a încheiat cu Sfânta Liturghie celebrată de părintele Vasile Petrișor, Preasfințitul stând la scaunul de spovadă pentru a oferi dezlegarea și iertarea păcatelor în numele lui Isus.

Duminică, 4 decembrie, ultima zi a vizitei pastorale, după Sfânta Liturghie de la 8:30, Preasfințitul a dorit să se întâlnească cu cei mici, cu copiii din comunitate oferindu-le astfel binecuvântarea și îndemnându-i să fie buni, ascultători, iar ca suvenir... toți copiii au primit câte o mică atenție.

Vizita pastorală în comunitatea noastră s-a încheiat cu Sfânta Liturghie pontificală de la ora 11, celebrată de episcopul Iosif Păuleț, în cadrul căreia a mulțumit comunității pentru căldura cu care a fost primit și încurajând credincioșii să fie alături de preoții puși să-i păstorească.

De asemenea, dorința Sfinției Sale a fost ca toți credincioșii să se roage pentru preoți, pentru ca aceștia să poată conduce cu răbdare turma care le-a fost încredințată de bunul Dumnezeu.

Prezența episcopului de Iași în mijlocul comunității noastre a fost o binecuvântare sufletească pentru noi. Aceste zile au fost o adevărată sărbătoare ce au anticipat marea sărbătoare pentru care ne pregătim, sărbătoarea Nașterii Domnului.

Vă mulțumim, Preasfințite Iosif Păuleț, și vă mai așteptăm în mijlocul comunității Cleja!

Tinerii comunității
din Parohia "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-4 decembrie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia "Sfântul Francisc de Assisi" din Cleja

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiune "Anul pastoral 2022-2023. "Uniți în Duhul Sfânt"

Programul vizitelor pastorale octombrie 2022 - martie 2023

Secțiunea "Vizite pastorale"


 

lecturi: 1666.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat