Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea preoților din "generația 2021" cu ep. Petru Sescu

Vineri, 25 noiembrie 2022, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian (NT), PS Petru Sescu a petrecut câteva momente frumoase cu seria preoților consacrați în ziua de 24 iunie 2021. Este a doua întâlnire a episcopului nostru auxiliar cu generațiile de preoți vicari, un plan mai larg care privește îndeosebi frățietatea sacerdotală pentru o pastorație mai rodnică.

Întâlnirea a început în Aula Albastră printr-o scurtă prezentare a modului în care fiecare dintre cei 10 preoți prezenți își trăiește pastorația, viața sacerdotală și relația cu credincioșii, dar și cu alți preoți. Pentru eficacitatea comunicării, toți am luat cuvântul și am accentuat acele aspecte ale activității pastorale care ne privesc în mod direct sau care ne-au marcat într-un fel sau altul.

Dintre toate aceste experiențe relatate cu deschidere și spirit fratern, a fost remarcat faptul că "credincioșii vor ca preotul să fie mereu în mijlocul lor, împreună cu ei" și că împărtășirea de idei pentru planul catehetic este o soluție care oferă roade bogate concrete în pastorația copiilor și a tinerilor.

De asemenea, ne-am bucurat cu toții să ascultăm experiența vieții de preot a PS Petru Sescu sub diferite aspecte, cu umbre și lumini, care toate au contribuit la formarea sa de păstor de suflete. Sunt experiențe din care avem mereu de învățat și de pus în practică.

La lumina tuturor acestor experiențe, atât ale noastre, cât și ale Excelenței Sale, am concluzionat, pe de o parte, faptul că niciun efort depus în munca pastorală și nici un strop de răbdare nu rămân nerăsplătite de Domnul, iar, pe de altă parte, nu ar trebui să ne lipsească niciodată curajul și elanul pastoral (mai ales acum cât suntem tineri) pentru a face față tuturor provocărilor și dificultăților pe care le presupune această misiune sacră.

Momentul central al întâlnirii l-a constituit celebrarea Sfintei Liturghii în capela "Sfinții Verbiți", a Centrului "Gaudium et Spes". Această celebrare deosebită ne-a amintit tuturor de celebrele imagini ale lui Isus Cristos înconjurat de discipolii săi.

La sfârșit, încântați de această nouă inițiativă în dieceza noastră, împreună cu PS Petru Sescu am propus ca aceste întâlniri să se repete anual și, dacă va fi posibil, chiar de două ori pe an, având o sesiune de primăvară și una de toamnă.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste momente petrecute împreună și fie ca ele să aducă cât mai multe roade spirituale și pastorale.

Pr. Leonard Antili

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 noiembrie: Traian: Întâlnirea preoților din "generația 2021" cu ep. Petru Sescu


 

lecturi: 1549.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat