Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț la Asociația Caritas Bacău

În perioada 15-17 noiembrie 2022, împreună cu beneficiarii noștri, ai Asociației Caritas Bacău, am trăit bucuria prezenței Preasfințitului Iosif Păuleț în mijlocul nostru aflat în vizită pastorală.

Programul vizitei pastorale a început marți, 15 noiembrie, la Mănăstirea "Sfântul Carol Borromeu" din Gioseni, aparținând ca filială de Asociația Caritas Bacău, printr-o primire solemnă și celebrarea Sfintei Liturghii. Preasfințitul i-a vizitat și i-a încurajat cei 32 de vârstnici aflați în grija surorilor și a personalului acestei filiale, oferindu-le binecuvântări și iconițe.

În a doua zi a vizitei pastorale, Preasfințitul a fost întâmpinat cu pâine și sare, dar și cu multă bucurie, de către beneficiarii și personalul Centrului Rezidențial pentru Persoane Vârstnice "Sfânta Familie" aparținând Asociației Caritas Bacău, continuându-și programul de vizită în camerele celor imobilizați, oferindu-le și acestora binecuvântări, încurajându-i în suferința și purtarea crucii. După frumoasele momente de comuniune, Preasfințitul a celebrat Sfânta Liturghie care a fost animată de personalul centrului, prezenți fiind vârstnicii - beneficiarii căminului. După Sfânta Liturghie, Preasfințitul a oferit binecuvântarea sa tuturor beneficiarilor prezenți și am avut marea bucurie de a servi prânzul împreună cu Excelența Sa.

În partea a doua a zilei, Preasfințitul Iosif i-a bucurat pe cei 25 de copii aflați în Centrul de Zi la mănăstirea din Gioseni - filiala Caritas, oferindu-le iconițe, bomboane și binecuvântarea sa.

În ultima zi a vizitei pastorale, au primit vizita Preasfințitului Iosif câteva familii nevoiașe din cadrul proiectului "Îngrijiri la domiciliu", familii aflate în grija și susținerea Asociației Caritas Bacău.

Îi mulțumim Preasfințitului Iosif Păuleț pentru această vizită pastorală, dar îi mulțumim în mod special și părintelui Simon Lucian, care a făcut posibilă această întâlnire, pentru efortul de a menține activitatea Asociației Caritas Bacău, a filialei Gioseni și a activității Bazei de tratament Sarata.

Prin prezența episcopului Iosif Păuleț am trăit cu toții momente de înălțare spirituală pentru care îi mulțumim și îl asiguram neîncetat de rugăciunile noastre, așteptându-l cu inimile deschise și cu altă ocazie.

Colectivul Asociației Caritas Bacău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

- 15-17 noiembrie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț la Asociația Caritas Bacău

- 15-16 noiembrie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț la filiala Gioseni a Asociației Caritas Bacău


 

lecturi: 569.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat