Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Dumbrăveni

Timp de trei zile, între 11 și 13 noiembrie 2022, PS Iosif Păuleț s-a aflat în Parohia "Sfânta Fecioară Maria Îndurerată" din Dumbrăveni, unde a efectuat vizita pastorală. În fiecare dintre aceste zile, păstorul diecezei a fost prezent o perioadă de timp și în filiala din Berindești.

Menirea vizitei pastorale este aceea de a-i permite episcopului să-i întâlnească pe preoți și pe credincioși, să-i asculte și să-i încurajeze în trăirea cu fidelitate a misiunii pe care fiecare a primit-o din partea Domnului. De asemenea, vizita episcopului în fiecare parohie urmărește și întărirea comuniunii credincioșilor între ei, dar și cu Biserica. Acest lucru s-a întâmplat și la Dumbrăveni. Atât părintele paroh, pr. Iulian Pascaru, cât și credincioșii l-au primit cu mare bucurie pe păstorul diecezei în mijlocul lor, trăind astfel împreună adevărate momente de har și de înălțare sufletească.

În după-amiaza zilei de vineri, comunitatea din Berindești, reunită în rugăciune împreună cu părintele paroh și cu pr. Iosif Dămătăr, decan de Bacău-Sud, l-a primit pe PS Iosif Păuleț în Biserica "Martiriul Sfântului Ioan Botezătorul". La ora 16.00 a urmat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia episcopul i-a salutat pe credincioși și i-a îndemnat să urmeze cu încredere exemplul de iubire și generozitate al Sfântului Martin de Tours.

În continuare, PS Iosif s-a deplasat spre biserica din Dumbrăveni, acolo unde a fost primit de credincioșii acestei parohii. La ora 17.00, a fost celebrată Sfânta Liturghia, după care a urmat un moment de împărtășire în curtea parohiei.

Ziua de sâmbătă a început cu celebrarea Sfintei Liturghii în biserica parohială. În cursul dimineții PS Iosif Păuleț a stat la biroul parohial, ascultând și dialogând cu toți cei care au dorit să-l întâlnească. Spre amiază, însoțit de părintele paroh, a vizitat mai mulți bolnavi din comunitate, pe care i-a încurajat să-și poarte crucea cu perseverență și să se roage pentru Biserică.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, păstorul diecezei a stat la dispoziția credincioșilor pentru spovadă, atât la Berindești, cât și la Dumbrăveni. După fiecare Sfântă Liturghie, episcopul a rămas împreună cu credincioșii, pe care i-a ascultat și încurajat.

În ultima zi a vizitei sale pastorale, PS Iosif a prezidat Sfânta Liturghie în ambele comunități. După fiecare Sfântă Liturghie, a invitat credincioșii să rămână puțin în biserică pentru a-i întâlni și a le comunica impresiile sale după cele trei zile petrecute în Parohia din Dumbrăveni. În mod special, episcopul s-a adresat copiilor și tinerilor, pe care i-a îndemnat să rămână aproape de Biserică și să se implice pentru binele ei.

Au fost cu adevărat zile binecuvântate, care vor rămâne vii pentru mult timp în inimile credincioșilor din Dumbrăveni.

Pr. Vasile Petrișor

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-13 noiembrie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Dumbrăveni

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiune specială "Anul pastoral 2022-2023. "Uniți în Duhul Sfânt"

Programul vizitelor pastorale octombrie 2022 - martie 2023

Secțiunea "Vizite pastorale"


 

lecturi: 968.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat