Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț la Asociația Caritas Roman

În perioada 19-21 octombrie 2022, Preasfințitul Iosif Păuleț a desfășurat vizita pastorală programată să aibă loc la Asociația Caritas Roman.

După primirea cu flori pentru recenta zi aniversară, emoție și bucurie de la sediul administrativ, păstorul diecezei și-a început imediat programul, cu vizitarea unor beneficiari ai Serviciului de îngrijiri la domiciliu Caritas - punct de lucru Roman.

Cu toate că beneficiarii au fost informați că vor primi vizita unui oaspete deosebit, nu li s-a dezvăluit cine este acesta, până când, odată cu personalul de îngrijiri, aceștia au fost extrem de fericiți să îl primească în casele lor pe episcopul diecezei noastre. Cu prezența sa carismatică, Preasfințitul Iosif, prin rugăciune și vorbă bună, dăruind binecuvântări, iconițe și rozarii, a oferit momente de îngrijiri spirituale la domiciliu pline de speranță, momente nesupuse licențierilor și acreditărilor acestei lumi, dar venite de la Domnul Isus prin succesiunea apostolică.

Cea de-a doua zi a vizitei pastorale a avut în program vizitele la Căminul pentru persoane vârstnice de la Gherăești și la Centrul Maternal de la Turturești. Primit cu o scurtă cuvântare și cu multă bucurie, Preasfințitul Iosif a fost plăcut impresionat de toată atmosfera caritabilă de la Căminul pentru persoane vârstnice de la Gherăești. Această atmosferă, animată de angajați și voluntari, l-a însuflețit atât de tare încât, amintindu-și de prima treaptă a preoției sale și de slujirea primilor diaconi ai bisericii menționați în Faptele apostolilor, Excelența Sa nu a ezitat să îmbrace un "șorț al slujirii" și să distribuie masa de prânz în sala de mese și în camerele beneficiarilor imobilizați la pat.

Preasfințitul a celebrat taina spovezii, apoi cuvântul divin a fost proclamat și meditat la Liturghia celebrată pentru beneficiari și personal în capela căminului. Au concelebrat părintele Cristian Galațanu și părintele Toma Rediu, beneficiar al căminului. La Sfânta Liturghie a fost amintită și împlinirea a 87 de ani de la înființarea Institutului "Micile Slujitoare ale lui Cristos, Rege" în Italia, institut din care fac parte și cele trei surori care slujesc cu devotament vârstnicii căminului, conform carismei transmisă de fondatori.

Recitarea Coroniței Divinei Milostiviri pentru vârstnici și bolnavi, pentru pace în lume și pentru vocații la preoție și viața consacrată a desăvârșit programul spiritual al acestei zile.

Un "tort al recunoștinței" din partea personalului căminului a fost oferit Excelenței Sale pentru cei 68 de ani de viață.

Partea a doua a zilei a fost dedicată vizitei la Centrul Maternal de la Turturești. Aici, profund impresionat de istoria personală a inițiatoarei acestui proiect și de sutele de mame și copii care au trecut pragul centrului maternal, Excelența Sa a sugerat mamelor și copiilor aflați în centru să fie recunoscătoare pentru darurile primite de la Dumnezeu prin intermediul doamnei Mihaela Tișe și al Asociației Caritas Roman. În fața pereților plini cu fotografiile mamelor și ale copiilor care au beneficiat în decursul anilor de găzduire, suport spiritual și material, Preasfințitul Iosif a simțit amploarea unui astfel de demers și a adus mulțumire pentru acest apostolat rodnic, în slujba vieții, a binecuvântat și a încurajat.

Cea de-a treia zi a vizitei pastorale a fost dedicată personalului și proiectelor de la sediul administrativ al asociației. Începută cu Sfânta Liturghie din capela dedicată sfinților Tereza de Calcutta, Martin din Tours și Anton de Padova, ziua a avut ca mesaj pentru meditare eliberarea din închisoarea păcatului și a fricii și "întemnițarea în Domnul", așa cum Preasfințitul i-a îndemnat pe cei prezenți în lumina lecturilor proclamate.

Apoi, pentru a elibera pe fiecare din "închisoarea emoției", imediat după Liturghie, păstorul diecezei a vizitat toate locurile de muncă, birourile administrative, cabinetele medicale și centrul de fizioterapie și kinetoterapie. Fiecăruia a împărțit iconițe cu Sfântul Iosif, dar mai ales a dăruit aprecierea pentru munca depusă.

Mulțumiri speciale au fost adresate părintelui Cristian Galațanu, care reușește să mențină vie și rodnică activitatea Asociației Caritas Roman, și doamnei doctor Maria Rodica Hazi, care poartă cu modestie și cu puterea exemplului un buchet imens de ani dedicați voluntariatului la această asociație.

Ne-am simțit binecuvântați să-l avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Iosif Păuleț. Suntem în măsură să dăm mărturie că această vizită pastorală a avut menirea de a face să ne simțim fiecare ca o punte puternic ancorată în caritatea evanghelică, peste prăpastia indiferenței, între păstor și oițele sale rănite, adică beneficiarii serviciilor noastre.

Colectivul Asociației Caritas Roman

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-21 octombrie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț la Asociația Caritas Roman


 

lecturi: 2000.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat