Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Scrisoare deschisă

Cu ocazia Celei de-a 96-a Zi Mondială a Misiunilor

"Îmi veți fi martori" (Fap 1,8)

Dragi confrați preoți,
Dragi persoane consacrate,
Iubiți frați și surori în Cristos,

Dieceza de Iași este recunoscătoare tuturor acelora care, prin harul și binecuvântarea lui Dumnezeu, au ales și anul acesta să promoveze și să susțină misiunile noastre din Coasta de Fildeș, Kenya și Panama. Centrul Misionar Diecezan a ajuns cu bine la capătul unui alt an misionar și a susținut cu ajutorul binefăcătorilor atât activitatea de evanghelizare, cât și proiectele umanitare destinate oamenilor sărmani.

În ziua de 23 octombrie, odată cu celebrarea Celei de-a 96-a Zi Mondială a Misiunilor, va fi deschis noul an misionar 2022-2023 - "Îmi veți fi martori" (Fap 1,8). La începutul unui nou an misionar Episcopia Romano-Catolică de Iași și Centrul Misionar Diecezan doresc să le mulțumească misionarilor și binefăcătorilor atât pentru binele făcut oamenilor din misiuni, dar și pentru faptul că și unii, și alții reprezintă cu onoare Dieceza de Iași.

Redăm mai jos recunoștința misionarilor:

Coasta de Fildeș: "Vă transmitem un mesaj de mulțumire și de recunoștință pentru toate eforturile pe care le-ați făcut pentru a susține proiectele. Creștinii din zonă, a căror număr este în continuă creștere, vă sunt recunoscători pentru susținerea dumneavoastră. Duhul Sfânt să continue să țină aprinsă această flacără a generozității!" (Pr. Cosmin Cimpoeșu și pr. Răzvan-Mădălin Iacob)

Kenya: "Doresc să vă transmit un gând de mulțumire și recunoștință de aici, din deșertul Chalbi, în numele tuturor săracilor. Ofertele dumneavoastră au adus multă alinare în suferință; au oferit apă și hrană; au ajutat la convertirea și educația oamenilor. Răsplata de aici este doar mulțumirea și rugăciunea noastră: Bunul Dumnezeu să vă susțină în toate! (Pr. Claudiu Iștoc)

Panama: "De la 10.000 km distanță, din jungla din Panama, vă salutăm cu bucurie și recunoștință. Profităm de această ocazie pentru a vă transmite încă o dată mulțumirile noastre și ale acelora pe care îi slujim. Împărăția lui Dumnezeu a crescut cu ajutorul rugăciunii și a sprijinului financiar pe care l-ați oferit. Vă mulțumim!" (Pr. Roberto Vacaru și pr. Paul Roca)

Acestor rânduri de recunoștință se alătură Episcopia de Iași și Centrul Misionar Diecezan, mulțumind tuturor oamenilor de bunăvoință care, prin "Cutia Speranței", "Adopții la distanță", "Colindul pentru Africa", "Cutia pentru Misiuni", colecte și donații, au susținut și continuă să susțină proiectele pentru misiuni.

Dieceza de Iași nu uită faptul că activitatea misionară ad gentes a avut și va avea la bază, întotdeauna, munca preoților, persoanelor consacrate și a laicilor din dieceză. Fără implicarea propriilor membri activitatea misionară ad gentes nu ar fi posibilă. De fapt, flacăra misionară se menține aprinsă prin toți acei preoți, persoane consacrate și laici care se implică în a păstra în propria comunitate credința și valorile creștine. Pentru aceasta nu putem fi decât recunoscători.

Ziua Mondială a Misiunilor să fie o zi în care să ne propunem cu mai mult curaj și entuziasm să trăim chemarea noastră de "a fi martori misionari" pentru noile generații, iar bunul Dumnezeu, care le vede pe toate, să ne binecuvânteze și să ne ocrotească pe toți!

Roman, 8 octombrie 2022

Pr. Florin-Petru Sescu,
director al Centrului Misionar Diecezan

PS Iosif Păuleț,
episcop al Diecezei de Iași

* * *

"Îmi veți fi martori" - Ziua Mondială a Misiunilor 2022 (materiale)


 

lecturi: 468.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat