Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală la Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

Fiind o practică profund înrădăcinată în tradiția Bisericii Catolice, vizita pastorală este considerată una dintre cele mai importante datorii ale episcopului diecezan. Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași a avut ocazia de a-l avea alături pe PS Iosif Păuleț timp de trei zile, între 11 și 13 octombrie 2022.

Vizita pastorală a PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, a debutat în cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași cu Sfânta Liturghie, precedată de recitarea Coroniței Divinei Îndurări. La cuvântul de învățătură, PS Iosif a făcut referire la importanța activităților caritative în slujirea comunității și la faptul că Asociația Caritas răspândește darul iubirii, darul comuniunii și al solidarității între oameni. Implicarea Asociației Caritas în viața socială este fundamentală prin identificarea necesităților reale ale oamenilor, implementarea de proiecte și programe adresate celor în nevoie.

A urmat un moment deosebit de comuniune la Casa de tip Familial "Sfântul Iosif", unde beneficiarele și surorile care se ocupă de educația și ocrotirea lor au împărtășit ce înseamnă casa de tip familial pentru ele, o altfel de familie care le oferă un sentiment de siguranță și încredere.

Cea de-a doua zi a vizitei pastorale a debutat cu o întrunire a angajaților Caritas de la sediul principal. A fost o întâlnire familială, de cunoaștere și împărtășire de valori, experiențe, aspirații și așteptări. Ulterior fiecare angajat a avut ocazia de a purta o discuție individuală cu PS Iosif Păuleț.

Cea de-a doua zi a continuat cu o vizită care ne-a hrănit sufletește la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" din Iași. Inimile nobile ale micuților noștri au dăruit recunoștință, așa cum au știut ei mai bine, prin cânt, bucurie, simplitate și mii de zâmbete.

Ziua s-a încheiat cu o vizită la Centrul de Servicii Sociale pentru Refugiații din Ucraina, unde PS Iosif Păuleț a avut ocazia să cunoască câțiva beneficiari. A fost prezentată întreaga activitate din cadrul centrului, serviciile oferite, dar și activitatea realizată în cadrul centrelor de primire Caritas din Iași, Traian și Siret.

Cea de-a treia zi a debutat cu câteva vizite la beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii și Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iași. Zâmbetele copiilor și vârstnicilor care ne-au primit cu bucurie în case ne-au încălzit sufletele și ne-au impresionat cu modestia și simplitatea lor. În cadrul acestor vizite, s-au pus bazele unor viitoare proiecte, printre care putem enumera Telefonul vârstnicului.

Vizita s-a încheiat cu un moment de rugăciune, urmat de binecuvântarea PS Iosif Păuleț care ne-a prezentat cât de mare este milostivirea, iubirea și iertarea lui Dumnezeu și cât de importantă este misiunea noastră pentru toți cei aflați în suferință.

"Apreciez și îmi exprim recunoștința față de toți lucrătorii, voluntarii și binefăcătorii Asociației Caritas Iași, felicitându-i pentru răspunsul generos la chemarea lui Isus de a fi samariteni milostivi în lumea de astăzi", a spus PS Iosif Păuleț.

Clipe care hrănesc sufletul cu bucurie au fost dăruite în aceste zile petrecute împreună. Vă mulțumim, Preasfințite, pentru această vizită în cadrul căreia am primit multe binecuvântări și haruri. Vă așteptăm oricând cu brațele deschise să ne pășiți pragul!

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11-13 octombrie: Vizită pastorală la Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Din arhiva ercis.ro:

PS Iosif Păuleț: Programul vizitelor pastorale octombrie 2022 - martie 2023

PS Iosif Păuleț: Scrisoare de anunțare a vizitei pastorale în dieceză

Secțiunea "Vizite pastorale" pe ercis.ro


 

lecturi: 1507.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat