Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Deschiderea anului universitar pentru preoții studenți români

Preoții români prezenți la Roma pentru studii au participat la Liturghia de deschidere a anului academic 2022-2023, în Bazilica "San Vitale" din Roma, duminică, 9 octombrie 2022, la ora 16.00. Celebrant principal a fost Mons. Mihăiță Blaj, alături de care au concelebrat Mons. Claudiu Carteș, Mons. Paul Butnaru, pr. paroh Isidor Iacovici și bineînțeles preoții studenți. În jurul acestora s-au strâns credincioșii catolici români prezenți la Roma.

Ca în fiecare an, începutul de lună octombrie aduce cu sine un nou an academic. La invitația pr. paroh Iacovici, studenții prezenți la Roma s-au adunat în jurul sfântului altar pentru a cere binecuvântarea Domnului pentru anul de studii ce tocmai începe.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Iulian Echert, proaspăt sosit la Roma pentru studii. Sfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre importanța credinței în viața noastră. Pornind de la exemplul oferit de evanghelie despre cei zece leproși, dintre care doar unul s-a întors să mulțumească, părintele i-a îndemnat pe cei prezenți să țină aprinsă flacăra credinței în sufletele lor, dar în același timp să nu uite a-i mulțumi Domnului pentru acest mare dar.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. paroh Isidor i-a îndemnat pe cei prezenți să-i cânte un călduros La mulți ani! Monseniorului Blaj, care și-a sărbătorit ziua de naștere în săptămâna care a trecut. Buchetul primit de Sfinția Sa a fost pus lângă statuia Sfintei Fecioare Maria, Regina Sfântului Rozariu, adusă de credincioși la oferirea darurilor.

După masa spirituală pentru toți cei prezenți a urmat o masă pentru trup, de unde nu au lipsit gustoasele sarmale pregătite de gospodinele comunității.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 octombrie: Roma: Deschiderea anului universitar pentru preoții studenți români


 

lecturi: 2772.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat