Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida (Spania): Ziua migrantului și refugiatului

Duminică, 25 septembrie, în Biserica "San Juan" din Lleida (Spania), a avut loc sărbătorirea Zilei Mondiale a Migrantului și Refugiatului, ajunsă la a 108-a ediție. Evenimentul central al acestei comemorări a fost Sfânta Liturghie prezidată de episcopul Salvador Giménez, la care au concelebrat alți doi preoți implicați în activitățile cu străini și, nu în ultimul rând, delegatul Pastorației pentru Migrație, părintele Adrian Burcă, organizatorul și "mobilizatorul" întâlnirii.

Mesajul Sfântului Părinte pentru această zi a stat în centrul sărbătoririi. "A construi viitorul cu migranții și refugiații" înseamnă a pune în practică ceea ce ne-a învățat Isus, a spus Preasfințitul, o misiune primită încă de la început, aparent simplă, dar care presupune schimbarea totală a inimii pentru ca diferențele dintre noi să nu ne împiedice în a construi o lume, o societate, o Biserică mai bună.

Acest viitor începe cu momentul prezent, cu valorificarea și recunoașterea a tot ceea ce ne caracterizează, punând în slujba acestui proces de construire toată diversitatea noastră, munca, efortul, spiritul de sacrificiu, bucuria, entuziasmul...

Această diversitate a fost vizibilă pe toată durata celebrării, prin prezența persoanelor provenite din peste 15 țări ale lumii, prin culorile straielor populare, dar și prin forma de manifestare a credinței și prin cântările liturgice, interpretate de două coruri în principal: cel al comunității române și cel al comunității cameruneze.

După fotografia de familie de rigoare, am mai rămas câteva momente pentru un mic colocviu cu Preasfințitul, cerându-i sfatul de păstor pentru a pune în practică mesajul Sfântului Părinte pentru această zi și pentru a împărtăși trăirile acestei întâlniri, cu gândul la următoarea întâlnire de familie, în luna decembrie.

Mai multe fotografii au fost publicate în albumele "Ziua migrantului (1), Lleida, 2022" și "Ziua migrantului (2), Lleida, 2022" pe pagina de Facebook Corul Miorita Lleida.

Clementina Budău


 

lecturi: 592.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat