Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Angelus (Matera, 25 septembrie 2022)

La sfârșitul acestei celebrări, doresc să vă mulțumesc vouă tuturor care ați luat parte, reprezentând poporul sfânt al lui Dumnezeu care este în Italia. Și sunt recunoscător cardinalului Zuppi care s-a făcut purtătorul de cuvânt. Felicit comunitatea diecezană de Matera-Irsina pentru efortul de organizare și de primire; și le mulțumesc tuturor celor care au colaborat pentru acest Congres Euharistic.

Acum, înainte de a încheia, ne adresăm Fecioarei Maria, femeie euharistică. Ei îi încredințăm drumul Bisericii din Italia, pentru ca în fiecare comunitate să se simtă parfumul lui Cristos, pâine vie coborâtă din cer. Eu aș îndrăzni astăzi să cer pentru Italia: mai multe nașteri, mai mulți copii. Și să invocăm mijlocirea sa maternă pentru nevoile mai urgente ale lumii.

Mă gândesc, îndeosebi, la Myanmar. De peste doi ani acea nobilă țară este martirizată de grave ciocniri armate și violențe, care au provocat atâtea victime și evacuați. În această săptămână a ajuns la mine strigătul de durere pentru moartea copiilor într-o școală bombardată. Se vede că este moda, a bombarda școlile, astăzi, în lume! Fie ca strigătul acestor mici copii să nu rămână neascultat! Aceste tragedii nu trebuie să se întâmple!

Maria, Regina păcii, să întărească martirizatul popor ucrainean și să obțină conducătorilor națiunilor forța de voință pentru a găsi imediat inițiative eficace care să conducă la terminarea războiului.

Mă unesc cu apelul episcopilor din Camerun pentru eliberarea unor persoane sechestrate în Dieceza de Mamfe, între care cinci preoți și o călugăriță. Mă rog pentru ei și pentru populațiile din provincia ecleziastică Bamenda: Domnul să dăruiască pace inimilor și vieții sociale din acea țară iubită.

Astăzi, în această duminică, Biserica celebrează Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului, cu tema "A construi viitorul cu migranții și refugiații". Să reînnoim angajarea pentru a edifica viitorul conform planului lui Dumnezeu: un viitor în care fiecare persoană să găsească locul și să fie respectată; în care migranții, refugiații, evacuații și victimele traficului de persoane să poată trăi în pace și cu demnitate. Pentru că Împărăția lui Dumnezeu se realizează cu ei, fără excluși. Grație și acestor frați și surori comunitățile pot crește la nivel social, economic, cultural și spiritual; și împărtășirea diferitelor tradiții îmbogățește poporul lui Dumnezeu. Să ne angajăm toți să construim un viitor mai inclusiv și fratern! Migranții trebuie primiți, însoțiți, promovați și integrați.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu
 


lecturi: 299.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat