Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Târgu Trotuș: Administrarea Mirului

Duminică, 4 septembrie 2022, în Parohia "Trupul și Sângele Domnului" din Târgu Trotuș, 53 de copii și adolescenți au primit sacramentul Sfântului Mir, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 11:00, celebrată de Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași.

Candidații la Mir, îmbrăcați frumos în haine tradiționale, părinții și nașii deopotrivă, preoții din parohie și preoți invitați, autoritățile locale și întreaga comunitate l-au întâmpinat cu multă căldură pe Preasfințitul și i-au urat "Bun venit!" pentru prima oară în parohia noastră.

Emoțiile tuturor erau amestecate cu sentimente de bucurie pentru tot ce avea să însemne această zi importantă. După ce Preasfințitul a gustat din pâinea și sarea cu care a fost întâmpinat, în semn de ospitalitate, ne-a împărtășit tuturor binecuvântarea sa. Animarea liturgică a fost întreținută atât de candidații la Sfântul Mir, cât și de corul parohiei, arătând astfel bucuria și însemnătatea celebrării.

La predică, Preasfințitul a scos în evidență importanta primirii darurilor Duhului Sfânt, dar mai ales a folosirii cu mult curaj a acestor daruri în diferitele împrejurări ale vieții. Le-a oferit adolescenților ca model de urmat pe Fericitul Carlo Acutis, menționând devoțiunea specială pe care a avut-o față de Sfânta Euharistie, față de Sfânta Fecioară Maria și dragostea pentru semenii săi, mai ales cei săraci.

Tot în cadrul predicii, candidații au fost întrebați de Preasfințitul despre cele învățate în decursul celor șapte luni de pregătire pentru Sfântul Mir, iar pentru răspunsurile date în grup, adolescenții au primit calificativul "Foarte bine".

După predică a urmat momentul mult așteptat când candidații însoțiți de nașii lor s-au prezentat cu emoție în fața episcopului pentru a-l primi pe Duhul Sfânt cu darurile sale. La sfârșitul celebrării, o adolescentă care a primit Sfântul Mir a rostit o poezie ca mulțumire lui Dumnezeu pentru această zi, Preasfințitului ca administrator al mirului și tuturor celor ce i-au pregătit pentru această zi însemnată. Părintele paroh a mulțumit preoților prezenți și celor care au contribuit cu efortul lor ca această zi să fie cât mai frumoasă.

Cu siguranță, ziua de 4 septembrie 2022 va rămâne în inimile și amintirea acelora care au primit sacramentul Mirului, o zi de har și adevărată fericire, zi în care s-a confirmat prezența Duhului Sfânt în viața fiecăruia.

Liliana Socaciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 septembrie: Târgu Trotuș: Administrarea Mirului


 

lecturi: 1264.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat