Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIA?A DIECEZEI 

Roman: Exerciții spirituale pentru terțiari franciscani

În perioada 22-27 august 2022, frați și surori terțiari franciscani din fraternitățile Moldova-Muntenia aparținând Ordinului Franciscan Secular sub îndrumarea asistentului spiritual național, pr. Cristian Blăjuț, OFMConv., au participat la exerciții spirituale care s-au desfășurat la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

Pentru a înțelege bine valoarea exercițiilor spirituale, părintele Sebastian Diacu, OFMConv., predicatorul acestor zile, cu multă dăruire și disponibilitate, ne-a ajutat să vedem mai bine ce înseamnă a trăi în prezența lui Dumnezeu. Motiv pentru care ne-a invitat să privim la Isus și Maica Domnului, la exemplul sfinților și să înțelegem ce înseamnă voința lui Dumnezeu, cum să facem mai bine să înțelegem ce căutăm. Este nevoie să cerem binecuvântarea lui Dumnezeu, ajutorul Duhului Sfânt, să urmăm voința lui Dumnezeu care aduce sfințire și pace sufletească și, în același timp, o cufundare la prezența lui Dumnezeu. Voința lui Dumnezeu este singura care poate potoli setea sufletului nostru. Dumnezeu este iubire! Și ca să trăim în iubire este nevoie de credință, să-l punem pe Dumnezeu pe primul loc în viața noastră, în preocupările noastre.

Dacă îl vrem pe Isus în viața noastră, trebuie să ne străduim din toată inima asemenea Sfântului Francisc de Assisi. El a renunțat la tot pentru Isus. Trebuie să căutăm să avem o conștiință curată, să privim rugăciunea cu respect, să avem dorința în suflet pentru a-l întâlni pe Cristos. Scopul vieții noastre este Cristos!

Am mai avut bucuria de a merge în această perioadă și la sărbătoarea Fericitei Veronica Antal, Patroana Fraternității Regionale Moldova-Muntenia a OFS, de unde am reținut cum prin credința și iubirea ei curată, prin simplitatea și evlavia ei a fost învrednicită de cununa martiriului. Înainte de Sfânta Liturghie, la ora 17.00, din data de 25 august 2022, am participat la piesa de teatru "Fericita Veronica Antal" pusă în scenă de elevii Liceului Franciscan din Roman.

Exercițiile spirituale s-au încheiat sâmbătă cu Sfânta Liturghie. Au fost zile de comuniune frățească și har pentru noi toți care am avut bucuria să participăm. De aceea, mulțumim pr. Cristian Blăjuț, asistent spiritual național OFS, pentru disponibilitate, mulțumim pr. Sebastian Diacu pentru dăruirea sa în a ne conduce în aceste zile de exerciții spirituale. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru toate.

Pace și bine!

Sr. Ana Biro

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-27 august: Roman: Exerciții spirituale pentru terțiari franciscani


 

lecturi: 1242.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat