Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Liturghie de mulțumire dedicată surorilor din cadrul Centrului de Plasament "Sfântul Iosif"

Joi, 11 august 2022, a avut loc Sfânta Liturghie de mulțumire dedicată celor două surori din cadrul Centrului de Plasament "Sfântul Iosif" din Iași care și-au încheiat misiunea în cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași: sr. Regina Benchea (care a slujit aici din anul 2015) și sr. Sabina Mihoc (care a slujit din anul 2018), ambele membre ale Congregatio Jesu.

Centrul de Plasament "Sfântul Iosif", program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, înființat în anul 1993, are în prezent ca beneficiare 12 tinere adolescente cu vârste cuprinse între 12 și 22 de ani, care provin din familii dezavantajate social și economic. Misiunea centrului este aceea de a asigura beneficiarilor găzduire permanentă, alimentație, educație formală și non-formală, asistență spirituală, consiliere, asistență medicală, sprijin în dezvoltarea abilităților de viață independentă, într-un cadru de viață cât mai asemănător mediului din familie. În cadrul centrului de plasament, fetele găsesc o comunitate de viață și de iubire, o altfel de familie care le oferă un sentiment de siguranță și încredere.

Sr. Regina Benchea, care a făcut parte din cadrul Centrului de Plasament "Sfântul Iosif" din anul 2015, și sr. Sabina Mihoc, care a făcut parte din echipa centrului din anul 2018, și-au încheiat misiunea în cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

Pentru a le mulțumi și pentru a le ura mult succes în noua misiune, a fost celebrată Sfânta Liturghie solemnă de mulțumire în capela Centrului de Plasament "Sfântul Iosif".

Urmând exemplul fondatoarei lor, Maria Ward, surorile din Congregatio Jesu își propun să pornească mereu la drum sub îndrumarea lui Isus Cristos, să caute apropierea de Isus cel sărac, prezent în cei căzuți victime ale nedreptății.

Slujirea prin dăruire față de aproapele, prin acte de caritate și prin educație, grija pentru credința oamenilor, grija pentru om și necesitățile lui în general, și mai ales grija pentru fete în a le forma ca viitori adulți responsabili a fost misiunea surorilor în cadrul Centrului de Plasament "Sfântul Iosif". În toată această perioadă, surorile au asigurat un cadru educațional cât mai variat și performant, inspirat din principiile pedagogiei creștine.

Iubirea fraternă, dăruirea, ospitalitatea, bucuria, pacea, încrederea, slujirea, simplitatea sunt expresii transmise de surorile noastre.

Dragi surori, vă asigurăm de prețuirea, recunoștința și rugăciunile noastre zilnice și vă dorim mult succes în noile misiuni.

Vrem să concludem cu aceste cuvinte ale Mariei Ward: "Cel mai bun lucru este să faci binele la care Dumnezeu te cheamă. Amintiți-vă că Dumnezeu este scopul a tot ceea ce faceți. În acest gând veți găsi mulțumire mare și veți considera totul ușor și posibil".

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 august: Iași: Liturghie de mulțumire dedicată surorilor din cadrul Centrului de Plasament "Sfântul Iosif"


 

lecturi: 1599.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat